Grad obezbedio subvecnije za otvaranje novih radnih mesta u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara

U Novom Sadu trenutno ima 75 aktivnih slučajeva korona virusa, izjavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da su to lakši slučajevi te da nema pritiska na zdravstvene ustanove.

“Dobra stvar u nepovoljnoj priči je činjenica da su svi inficirani lakšim oblikom i za sada nema pritiska na zdravstvene ustanove, Klinički centar”, rekao je Vučević i naglasio da sada mnogo toga zavisi od nas.

Bojim se da smo popustili i da ce se to videti narednih dana, da se sve više proslava organizuje, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, u Novom Sadu u avgustu bilo je 1.800 aktivnih slučajeva.

“Poslednjih 10 dana broj pozitivnih u našem gradu kreće se od nijednog do sedam ili osam. Dva dana su bila bez pozitivnih pacijenata, jedan sa osam, ostalih dana dvoje, troje, dvoje i to je bio trend”, rekao je Vučević.

Gradonačelnik je rekao da mu je jasno da je narod željan normalnog života, ali i da je siguran da smo svi svesni da korona ne haje za naše potrebe.

“Narednih nedelja sve zavisi od naše discipline, bitno je da sačuvamo škole i obdaništa, da probamo da polugodište završimo sa nastavom i kombinovanom nastavom što bi bio veliki uspeh za grad i državu”, rekao je Vučević koji je stanje u obdaništima i školama ocenio kao dobro.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments