Kreativna radionica za decu “Dva prijatelja stara ljubav ka poeziji zauvek spaja” u subotu

       

Кreativna radionica koja održaće se u subotu, 20. april od 11 do 12 i 30 časova, nosi naziv “Dva prijatelja stara ljubav ka poeziji zauvek spaja”, posvećena je priči o dugogodišnjem prijateljstvu Đure Jakšića i Jovana Jovanovića Zmaja.

Dva velikana u isto vreme našla su se u istom za obojicu novom gradu – Beču u koji odlaze zbog daljeg školovanja. Iako u Beču ne ostaju dugo zajedno, vreme koje su u njemu proveli bilo je dovoljno da posade seme prijateljstva koje su brižljivo negovali tokom celog života, čak i onda kada nisu delili ni sobu ni grad u kom su živeli.

Čitajući Đurine i čika Jovine pesme deca će otkrivati o čemu su voleli da pišu i šta ih je na to inspirisalo. Potom će zasaditi seme biljke, a kako bi ona rasla i napredovala biće potrebno da o njoj brinu, posvete joj vreme i svoju pažnju, baš kao što je potrebno da to čine u svakom pravom prijateljstvu da bi ono bilo snažno i trajno, poput prijateljstva naša dva velikana.

Radionica je otvorena za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina.

Cena ulaznice za radionicu je 150 dinara. Na radionicu možete prijaviti dete putem telefona 0214899017 ili na [email protected].

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments