Kreativna radionica za decu “Krenuli smo ka Parizu da nađemo Mona Lizu” u subotu

       

Kreativna radionica za decu “Krenuli smo ka Parizu da nađemo Mona Lizu” održaće se 2. marta od 11 do 12 i 30 časova, u Galeriji Matice srpske.

Kreativne radionice za decu u martu pod nazivom Moja pariska avantura organizuju se u okviru programa obeležavanja Meseca frankofonije u Galeriji Matice srpske i posvećene su vezama francuske i srpske kulture i umetnosti.

Mališani će uz pomoć mašte krenuti u nezaboravnu avanturu po Parizu, glavnom gradu Francuske, i videti velelepne građevine koje ga krase. Na ovom putovanju srešće se sa srpskim umetnicima koji su pre sto godina, kao i oni danas, otkrivali Pariz. Saznaće kako su Sava Šumanović, Bogdan Šuput, Ljubica Cuca Sokić i Predrag Peđa Milosavljević umetničkim očima doživeli prestonicu Francuske.

Mališanima će se ovom prilikom predstaviti Grad svetlosti – Pariz, njegova kultura, građevine, jezik i jedna od najtajanstvenijih slika na svetu po kojoj je ovaj grad poznat. Kroz različite igre i glumačke skečeve, mališani će zamisliti da se nalaze u Parizu, da gledaju sa Ajfelovog tornja, da uživaju na obali reke Sene, jedu hleb baget i kroasane u parku.

Šetnja Parizom dovešće ih do čuvenog muzeja Luvr. Šetajući njegovim hodnicima pronaći će “tajanstveno” umetničko delo. Tragajući za odgovorom na pitanje ko bi mogla da bude dama koja se smeši sa slike, doći će do različitih izmaštanih priča. Inspirisani pričama o Mona Lizi, deca će u kreativnom delu nacrtati jedan događaj iz njenog života.

Radionica je otvorena za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice za radionicu je 150 dinara. Za više informacija možete se obratiti Miroslavi Žarkov na 0214899017 ili na [email protected]

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: