Foot: Galerija Matice srpske

Ciklus kreativnih radionica “Začarani magijom Pariza”, za decu uzrasta od 5 do 11 godina održaće se u martu – Mesecu frankofonije – posvećenom upoznavanju sa francuskom kulturom i umetnošću. Radionica “Umetnička mapa Pariza” održaće se u subotu, 07. marta s početkom u 11 časova u Galeriji Matice srpske.

Kao prestonica umetnosti Pariz je privlačio umetnike iz celog sveta, koji su ga posećivali kako bi naučili nešto novo, družili se, slikali zajedno i naravno pokazali svoje slikarsko umeće. Među njima bili su i brojni srpski umetnici, koji su oduševljeni gradom svetlosti u njemu često živeli i stvarali. Kroz četiri radionice, posmatrajući slike srpskih umetnika avanturista deca će imati priliku da se upoznaju s kulturnim znamenitostima grada, poznatim evropskim slikarima koji su u njemu stvarali, kao i mestima i predelima Pariza koje su naši umetnici rado posećivali i predstavili na svojim platnima.

Radionica “Umetnička mapa Pariza”

Prva radionica posvećena je upoznavanju s Parizom – gradom svetlosti, ljubavi i umetnosti. Kako bismo otkrili kulturne znamenitosti grada, na krilima mašte, preletećemo vekove i upoznati se sa svim onim što ova metropola čuva i s ponosom pruža. Zamišljajući da krstare Senom deca će posmatrati kulturne znamenitosti grada, od Ajfelove kule, muzeja Luvra, Mosta umetnosti pa sve do Notr Dama.

Nakon što otkriju i saznaju brojne zanimljivosti o njima, kreiraće svoju umetničku mapu grada, na kojoj će obeležiti znamenitosti koje žele da posete kada jednog dana i sami otputuju u Pariz.

Link za prijavu: https://forms.gle/y3G28DKpX9A8UVNv7

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments