Radovi koji se izvode na povezivanju naselja Begeč sa vodovodnim sistemom Novog Sada, počeli su sredinom septembra, a planirani rok za završetak radova je šest meseci. 

Dok radovi budu trajali, stanovnici Veternika i Futoga povremeno će ostajati bez vode i to isključivo u situacijama kada se budu radili šahtovi. Do prekida eventualno može doći i ukoliko se tokom radova dese havarije koje je teško predvideti.

Tokom ovih radova JKP „Vodovod i kanalizacija“ izvršiće kontrolu svih postojećih priključaka što će značajno smanjiti broj nelegalnih priključenja na vodovodnu mrežu i time doprineti urednijem vodosnabdevanju u budućnosti.

Vrednost ove investicije iznosi 115 miliona dinara, izvođač radova je DOO Bulevar Company Novi Sad.

Izgradnjom novog duktilnog cevovoda fi 400 mm prema Veterniku i Futogu, kao i Begeču, značajno će se povećati količina dopremljene pitke vode za navedena naselja. Sadašnji azbest-cementni cevovodi su vremešni, podložni havarijama i male su propusne moći.

Ovim projektom je predviđeno da se azbest-cementni cevovod ukine i umesto njega postave čelične cevi prečnika 400 mm. U pitanju je izgradnja dovodnika ukupne dužine 3,5 km.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Thommy
28/09/2021 13:02

Znači, stanovnici Begeča da se pripreme i izbuše bunare u dvorištima, ugrade filtere ako im je stalo do pitke vode tokom leta. Kada se lokalna izvorišta zatvore ostaje problem sa mrežom u naselju. Vode je bilo i do sada ali joj je kvalitet bio upitan baž zbog te loše mreže. Priključivanje na gradski vodovod neće biti rešen problem kvaliteta vode a nastaće i jedan novi, vode neće biti dovoljno baš kada je najneophodnija. Novi Sad nema kapaciteta da proizvede dovoljno vode ni za trenutne potrebe do sada povezanih potrošača. Novim proširenjem mreže situacija će se i dalje komplikovati.