Bivši Načelnik Šušnjič dok je bio na funkciji FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Interna istraga u novosadskoj policiji otkrila je nove detalje o marifetlucima bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića i njegovoj sprezi s kriminalcima. U ovom slučaju reč je o dve frakcije “navijača” Partizana, čiju zakazanu huligansku tuču je Šušnjić zataškao.

Naime, 7. aprila 2019, u Novom Sadu se odigravala prvenstvena fudbalska utakmica između FK Vojvodina i FK Partizan. Istog dana su se u Kaću susrele, najverovatnije po prethodnom dogovoru ili dojavi, dve sukobljene navijačke frakcije navijača FK Partizan i tom prilikom je izbila masovna tuča između njih. U tuči su korišćeni predmeti pogodni za napad i nanošenje teških telesnih povreda – metalne šipke, palice…

Četvoro teško povređenih

Kako stoji u izveštaju interne kontrole, u tuči je povređeno više osoba, od kojih su četiri teško povređene i kolima Hitne pomoći prebačene u Klinički centar Vojvodina u Novom Sadu, gde su reanimirani i gde im je ukazana pomoć.

Na mesto događaja izašle su patrole koje su zatekle učesnike u tuči, zaustavile ih i krenule u sprovođenje službene radnje utvrđivanja identiteta. O događaju je obavešten šef smene, a na mesto tuče je upućena i uviđajna ekipa iz Novog Sada.

Uviđajna ekipa PU Novi Sad koja je bila na putu ka mestu događaja, prema naređenju načelnika Šušnjića, najverovatnije je od šefa odseka za opšti kriminal Nikole Avramovića vraćena u policijsku upravu s naređenjem da se ne vrši uviđaj. O navedenom događaju nadležno tužilaštvo nije blagovremeno izvešteno, a kada je izvešteno, od Višeg tužilaštva u Novom Sadu dostavljen je PO (zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja), po kojem se nije postupalo u skladu sa zakonom.

Naredba: Ne postupaj!

Navedena dela su u to vreme bila na zaduženju područnih policijskih ispostava, ali je delo, prema naređenju načelnika Šušnjića, zadužila OKP grupa za krvne i seksualne delikte s naredbom da se po predmetu ne postupa.

Internom kontrolom je utvrđeno da je desetak dana nakon događaja operativni radnik koji je zadužio delo Saša Milanović krenuo u Kać da bi pregledao bezbednosne kamere i obezbedio snimke događaja, kao eventualni dokaz u postupku, a tada načelnik Šušnjić naređuje Avramoviću da Slobodana Magovčevića i Sašu Milanovića, koji su radili po navedenom predmetu, prebaci po kazni u Policijsku ispostavu Detelinara, što je Avramović prvo i učinio. Međutim, odustao je od toga i Saša Milanović ostaje da radi i grupi za krvne delikte zbog manjka radnika u toj grupi. Slobodan Magovčević je nakon nekog vremena sporazumno raskinuo radni odnos u MUP.

Republika.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sloba
08/02/2021 23:43

I to ne sve nije znalo do danas? Haj’te molim vas, kao novinari (koji su placeni iz budzeta Grada, tj. od nasih para, a ne onih na vlasti) pitajte zasto se ranije nije postupalo po ovome. Opravdajte to sto vas placamo.