U klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu trenutno je hospitalizovano 13 pacijenata. Tri su u teškom opštem stanju i priključeni su na respirator.

“Reč je o dva pacijenta iz Kikinde koji su ranije dopremljeni u kliniku a treći kojem je mesto boravka Novi Sad, dopremljen je u ponedeljak”, rekao je pokrajinski sekretar dr Zoran Gojković danas novinarima u Novom Sadu.

Stomatolog iz Vojvodine radio je neko vreme u privatnoj ordinaciji, po svemu sudeći i uprkos znacima korona infekcije, pišu Novosti.rs.

Gojković je upozorio da će protiv dva pacijenta, primljena u ponedeljak, biti podnete krivične prijave jer su obavljali privatni posao, a jedan od njih, stomatolog, radio je neko vreme u privatnoj oridinaciji, po svemu sudeći i uprkos znacima korona infekcije!

Prošle nedelje svim zdravstvenim ustanovama u Vojvodini sugerisano je da lekari, zaposleni u državnim ustanovama u potpunosti prekinu svoje angažmane u privatnim ordinacijama kako bi se sprečilo da kontaktima dorinesu širenju zaraze.

Postoji manji broj zdravstvenih radnika, rekao je sekretar, koji se oglušuju o zakon. Zakonom predviđene kazne zatvora u slučaju nesavesnog ponašanja iznose i do osam godina zatvora, a ukoliko to rezultira smrću, do 12 godina.

Izvor: Novosti.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1811
24/03/2020 17:50

Mislim da bi trebalo napisati ime ili inicijale doticnog stomatologa

Gandži
24/03/2020 21:26

Ime i prezime