Kupališna sezona na Štrandu, 110. po redu, zvanično počinje 01. maja, a ulaz na plažu će biti slobodan do 11. maja.

Prodaja sezonskih ulaznica će početi 05. maja na glavnoj blagajni Štranda. Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih kabina dve ulaznice po ceni od 300,00 dinara. Dokumentacija koju je potrebno priložiti je potvrda o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu (original na uvid).

Cene ulaznica se nisu menjale i iznose 50,00 dinara dnevna ulaznica, 1.345,00 dinara sezonska ulaznica bez popusta i 1.150,00 dinara sezonska ulaznica sa popustom (đaci, studenti, penzioneri). Radno vreme blagajne je svaki dan od 8 do 19 časova.

Akcija „Humanitarni ponedeljak“ se nastavlja i ove godine i u okviru ove akcije ulaz na plažu ponedeljkom biće besplatan, a posetioci plaže će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svi sugrađani koji imaju potrebu za pomoć u lečenju teških i retkih bolesti svoje zahteve mogu predati na glavnoj blagajni Štranda.

U sklopu priprema za novu kupališnu sezonu urađeni su svi poslovi kako bi plaža bila bezbedna- orezane su suve i bolesne grane na stablima, posađeno je 10 sadnica žalosne vrbe, podignuto preko 2000 kvadrata novog travnjaka, urađena aeracija travnjaka, okopavanje i orezivanje žive ograde, isprskane zelene površine protiv krpelja. Pored toga izvršena je deratizacija, dezinsekcija, dezinfekcija kabina, okrečeni su toaleti, popravljena su dečija igrališta, obezbeđena je spasilačka i lekarska služba.

Radi zaštite osoblja i posetilaca kupališta preporučeno je sledeće: maksimalan broj posetilaca u istom trenutku na plaži može biti 14400 osoba, isticanje obaveštenja radi informisanja gostiju, poštovanje fizičke udaljenosti, dezinfekcija (ruku, dezinfekcija ležaljki i sedećih mesta nekoliko puta tokom dana, pojačano čišćenje i dezinfekcija sanitarnih prostora), poštovanje preporuka u ugostiteljskim objektima, redovan monitoring vode na kupalištu. Poštujući ove preporuke JKP „Gradsko zelenilo“ će obezbediti sve uslove za bezbedan boravak posetilaca na plaži.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments