Komisija za zaštitu konkurencije, u saradnji sa Komisijom za fer trgovinu Japana organizuje seriju seminara za studente osnovnih, master i doktorskih studija svih univerziteta u Srbiji.

Svi budući akademci koji se prijave na events@kzk.gov.rs i tako obezbede svoje mesto na jednom od seminara, biće u prilici da se upoznaju sa osnovnim principima politike zaštite konkurencije, uz predstavljanje konkretnih primera iz prakse borbe protiv kartela i drugih oblika kršenja konkurencije.

Seminari će biti održani: Novom Sadu, 14. novembra (zgrada Univerziteta dr Zorana Đinđića, Nišu, 13. novembra (zgrada Univerziteta, Univerzitetski trg i Beogradu, 12. novembra (Pedagoški muzej, Uzun Mirkova 14).

Uključivanje studenata u aktivnosti Komisije za zaštitu konkurencije jedan je od važnih zadataka naše institucije. Pružanje šanse mladima da se što više upoznaju sa politikom zaštite konkurencije i u ovoj oblasti pronađu interesovanja za dalji akademski rad spada među prioritete Komisije, naglašavaju u Komisiji za zaštitu konkurencije.

Realizacija seminara je podržana od strane Ambasade Japana u Beogradu, kao i Agencije za međunarodnu saradnju Vlade Japana.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments