Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Basket 3×3 je prisutan u Novom Sadu, u to nema sumnje. U Velikoj sali SPENS-a, škripa parketa je uobičajen svakodnevni režim priprema za međunarodni turnir ovog vikenda. Ekipa predvođena Markom Žderom utrenirano i spremno, bez straha, ulazi u turnir.

Kako ovaj sport sve više uzima zamah u svetu, tako momci iz naše reprezentacije više briljiraju. Na turniru koji će biti održan 10. i 11. aprila u Novom Sadu okupiće se reprezentacije Hrvatske, Turske, Austrije, Rusije, Katara, Mongolije, Češke, Kanade, Francuske i Holandije. Svoje učešće u ovom turniru otkazao je tim iz Slovenije, zbog epidemioloških mera koje su juče stupile na snagu, rekao je za naš portal Marko Ždero, trener basketaša.

-Momci su spremni, ovo je prvo zvanično okupljanje reprezentacije u basketu 3 na 3. Spremamo se za Olimpijske igre koje su u Tokiju, 24. jula počinje takmičenje. Ugostićemo deset ekipa koje će se boriti za kvalifikacije za OI, mi to već imamo obezbeđeno- rekao je Ždero za NS Uživo.

Marko Ždero je trener basketaša od prošle godine; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ždero je istakao da je koronavirus, kao i u svemu, poremetio i svet basketa 3×3, ali da timovi unutar Srbije ulaze polako u forme. Tim je pre dve nedelje bio u Kataru, na mastersu, i vratio se željan novih pobeda.

-Imamo osam džokera u rukavu u ovom trenutku. Što se toga tiče ne bojimo se- rekao je kroz ponosni osmeh trener.

Osam basketaša predstavljaće nas na OI u Tokiju; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Mihailo Vasić, iz ekipe Liman, i profesionalac u reprezentaciji, izjavio je za NS Uživo da je čast igrati i predstavljati svoju zemlju na međunarodnim turnirima i da je to želja svakog sportiste.

-Daću sve od sebe da pomognem reprezentaciji Srbije. Atmosfera u timu je veoma dobra, dugo se poznajemo svi. Ovaj sport je trenutno u ekspanziji, sve više je popularan, pa očekujem vrhunac posle Olimpijade- naveo je Vasić.

Mihailo Vasić; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Naša reprezentacija je među retkima osigurala kartu za Olimpijske igre u Japanu.

Ivona Karan

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Branislav
08/04/2021 22:57

Bez publike ??