nsuzivo.rs
Načelnik Gradskе upravе za inspеkcijskе poslovе Miroslav Laketić izjavio je da ova uprava pomoću komunalne milicije i komunalne inspekcije svakodnevno vrši kontrolu primene zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i kontrolu kovid sertifikata.

U prethodnom periodu sankcionisani su građani koji nisu poštovali mere koje se odnose na gradski prevoz i tržne centre, a najviše u vezi sa nošenjem maski.

Kada je reč o kontroli kovid sertifikata, Laketić je rekao da nije bilo zabeleženih prekršaja tokom prve noći primene ove uredbe.

– Ponedeljak je inače dan kada nije neka velika posećenost ugostiteljskih objekata, u Novom Sadu dobar deo objekata nije bio ni otvoren posle 22 časa. Ono što je nama bilo dostupno i što smo proverili na širem prostoru grada, nismo utvrdili nepravilnosti koje bi zahtevale da to sanckionišemo – rekao je Laketić

On dodaje da su tokom prethodnog vikenda maksimalno izašli u susret ugostiteljima i pomogli im oko svih nedoumica koje su imali.

– Nama nije cilj pre svega represija, nama je cilj da ugostitelji rade u određenom vremenskom intervalu, a da ljudi koji su posetioci ispoštuju sve one uslove koji pišu u uredbi – zaključio je on i dodao da je falsifikovanje kovid propusnice krivično delo i da ukoliko njihovi inspektori i milicajci utvrde lažne propusnice moraju da obaveste MUP.

POGLEDAJTE KOJE SU KAZNE ZA NEPOSEDOVANJE PROPUSNICE

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
26/10/2021 13:55

Мени тотално небитна уредба. Мислим да је без много значаја. Кафићи и не треба да раде после 9 увече. Људи треба да раде ујутро. Ајде петак и субота.
А оно потврде после 22:00, што је неко рекао шта се дешава до 22:00, у то време ковид спава