Četvrta manifestacija “Ledena šuma“ održaće se u Dunavskom parku u periodu od 06. decembra do 19. januara.

Кako najavljuju organizatori, “Ledena šuma“ će i ove godine tokom 45 dana trajanja svojim posetiocima ponuditi jedinstveni zimski ugođaj u Novom Sadu, uz najbolji spoj druženja, zabave, rekreacije i brojnih kulturnih dešavanja.

Svečano otvaranje “Ledene šume“ biće upriličeno u Dunavskom parku, u petak, 06. decembra sa početkom u 18.30 časova kada će se u praznično dekorisanom ambijentu uz muzičko-zabavni program i tradicionalni vatromet, označiti početak najduže zimske manifestacije u Srbiji.

Na programu otvaranja nastupiće regionalna pop zvezda Sara Jo, a publika će imati priliku i da se zabavi uz jedinstvene akrobacije novosadskih “Haos animatora“ kao i uz nastupe talentovanih mladih klizačica iz Кlizačkog kluba “Vojvodina“, hokejaša “NS Stars“ i mnogih drugih izvođača. Svi prgramski sadržaji na otvaranju i tokom trajanja manifestacije “Ledena šuma“ su besplatni“, istakao je Jovan Marjanović, producent manifestacije.

U sastavnoj ponudi “Ledene šume“ će se i ove godine naći “Snežni grad“ – zimski bazar gde će posetioci moći da uživaju u vojvođanskim specijalitetima i zimskim delikatesima a biće zastupljena i ponuda lokalnih umetnika i zanatlija. Ljubitelji klizanja moći će i ove sezone da se oprobaju na otvorenom klizalištu koje se prostire na 1300 kvadratnih metara, gde je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.

Besplatni termini ulaza na klizalište za decu do 12 godina starosti su i ove godine omogućeni u prvoj smeni od 09 do 10.30 časova a onima kojima je neophodna pomoć prilikom prvih koraka na ledu, podršku će pružiti naši iskusni klizači. Takođe, kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama će i ove sezone biti omogućene besplatne grupne posete za decu predškolskog i školskog uzrasta koji dolaze u pratnji svojih vaspitača, učitelja i nastavnika. Cene klizanja u Ledenoj šumi su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu i cena ulaznice je 200 dinara radnim danima a 250 dinara tokom vikenda.

Nakon vikenda otvaranja manifestacije, prva nedelja održavanja “Ledene šume“ proteći će u znaku programa Omladinske prestonice Evrope 2019. Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS 2019 istakao je da će programska podrška OPENS-a posetiocima u “Ledenoj šumi“ omogućiti brojne nastupe i besplatne sadržaje u periodu od 09. do 15. decembra koji će na najbolji način afirmisati potencijale mladih novosadskih bendova, di džejeva i scenskih izvođača.

Tradicionalni doček Dečije Nove godine, planiran je za 31. decembar u dnevnom terminu kada će najmlađi novosađani imati priliku da prvi obeleže doček uz brojna iznenađenja, raznovrstan program i druženje sa Deda Mrazom. Očekuje se da će tom prilikom, kao i svake godine iz Dunavskog parka biti pušteno više od hiljadu dečijih balona želja.
Uzevši u obzir da je „Ledena šuma“ mesto susreta svih generacija, uz podršku Grada Novog Sada i kompanije Jaffa iz Crvenke, kao i ostalih partnera na ovom projektu, ovogodišnjim programom manifestacije biće obuhvaćeni gotovo svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di džej nastupi, umetnički performansi i izložbe, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.

Turistička organizacija Grada Novog Sada je i ove sezone u okviru svoje kampanje “Zimska fantazija u Novom Sadu“ uvrstila ponudu “Ledene šume“ kao jedan od ključnih sadržaja koji doprinosi velikom interesovanju turista i posećenosti. Prema rečima Tihane Putin, analitičarke za promociju turitičke ponude i ove godine se već javljaju domaći i inostrani turisti koji se interesuju za ponudu zimskih manifestacija i dočeka Nove godine u Novom Sadu: “Turistička organizacija nastoji da na najbolji način odgovori izazovima turističke potražnje i drago nam je što je i Lonely Planet prepoznao Novi Sad kao grad kreativnih i kvalitetnih sadržaja. Ovome značajno doprinosi i ponuda ‘Ledene šume’ i drugih manifestacija koje se održavaju u decembru, za koje smo već dobili upite inostranih turista koji dolaze mahom iz Evrope i iz Azije. Publika koja pokazuje interesovanje je svih uzrasta a najviše se prodaju vikend aranžmani koji uz smeštaj nude i program besplatnih kulturnih dešavanja u Novom Sadu.“

U okviru programa društvene odgovornosti, “Ledena šuma“ će i ove godine inicirati i učestvovati u humanitarnim akcijama koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije.

Tokom 45 dana trajanja, manifestacija “Ledena šuma“ je prošle godine u Novom Sadu okupila gotovo 40.000 posetilaca a u okviru programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano više od 50 izvođača iz Novog Sada i Vojvodine koji su se predstavili publici.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments