Letnja akademija “Mladi su budućnost, mladi su Evropa” od 1. do 5. jula

       

Letnja akademija Skupštine evropskih regija (AER) pod nazivom “Mladi su budućnost, mladi su Evropa” počinje danas, 1. jula i trajaće do 5. jula u Novom Sadu.

Skupština AP Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, je po drugi put domaćin Letnje akademije.

Skupštinu Vojvodine i Novi Sad posetiće oko 100 učesnika iz 19 država i 32 regije, a pridružiće im se i predstavnici 12 međunarodnih organizacija, koji će se naći u ulozi predavača tokom pet dana trajanja Letnje akademije.

Mladi učesnici imaće priliku da učestvuju na predavanjima i radionicama, razgovaraju o svom viđenju evropske budućnosti i perspektive, međusobno se upoznaju i ostvare kontakte, s obzirom na činjenicu da su upravo oni budući nosioci odluka i potencijalni predstavnici lokalnih, regionalnih, državnih i međunarodnih institucija.

Takođe, u sklopu programa OPENS-a u Novom Sadu, mladi iz čitave Evrope učestvovaće u brojnim kreativnim i zabavnim sadržajima i na taj način upoznati Evropsku prestonicu mladih za 2019. godinu, posetiće EXIT festival i Sremske Karlovce.

Skupština AP Vojvodine je od 2002. godine član Skupštine evropskih regija (AER), a kao veoma aktivna regija i pouzdan partner ovoj organizaciji, bila je organizator i domaćin više konferencija, a po drugi put i ove prestižne manifestacije.

Detaljan program možete preuzeti na sajtu Skupštine AP Vojvodine.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: