Letnja prodajna izložba u KCNS

       

Letnja prodajna izložba biće otvorena danas, 2. jula u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 20 časova. i trajaće do 24. avgusta.

U toku svoje godišnje produkcije, Mali likovni salon novosadskoj publici predstavi, kroz dvadesetak samostalnih izložbi umetnika različitih generacija iz zemlje i sveta, isto toliko individualnih likovnih poetika, koncepcija, tematika i ličnih iskaza i izraza. Samostalne izložbe ovih umetnika uglavnom su tek mali izlog, uski prozor, kroz koji se naslućuje mnogo šire područje stvaralaštva svakog od ovih umetnika. Ali, i pored toga, ove postavke zainteresuju mnoge da zastanu i zamisle se, nekad sa odobravanjem, nekad ne, ali uvek na zadovoljstvo autora, jer vidljivost i reakcija su preduslov komunikacije, koja je suštinski segment likovne umetnosti. Ipak, publika ponekad smetne sa uma da izloženi radovi nisu tu samo kao predložak teoriji i istoriji umetnosti, već da su im istovremeno i dostupni, da mogu postati deo njihove umetničke kolekcije ili barem skromni začetak iste.

Iz tog razloga, pored samostalnih, Mali likovni salon svake godine priređuje i po dve prodajne izložbe. Jedna od njih je Letnja prodajna izložba koja predstavlja pregled izlagačke politike galerije KCNS, ujedno je i podsetnik na radove u kojima su posetioci već imali prilike da uživaju, kao i najava izložbi koje se očekuju do kraja ove kalendarske godine.

Ovog leta, u Malom likovnom salonu biće izloženi radovi sledećih autora: Mirjana Blagojev, Jelena Đurić, Vanja Ignjac, Dragan Jankov, Bojan Kiridžić, Dragana Kojić, Nebojša Lazić, Lazar Marković, Božica Milojević, Borislav Nikolić, Dušan Savković i Ivan Šuković.

U produžetku galerije Malog likovnog salona, u njenom prodajnom delu, tokom čitave godine u ponudi su dela preko 50 likovnih umetnika i skoro sve knjige u izdanju KCNS od 2009. godine do danas.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments