Predavanje mr Džona Robertsa Lorija i dr Кsenije Minčić Obradović “Кultura Novog Zelanda”  održaće se u četvrtak, 4. jula u Vrtu Spomen zbirke Pavla Beljanskog i GMS, Trg galerija 1–2.

Novozelanđanin mr Džon Lori, istoričar, antropolog i bibliotekar, uz podršku i prevod dr Кsenije Minčić Obradović, predstaviće različite aspekte daleke maorske i novozelandske istorije i kulture, potkrepljene slikovitim anegdotama. Autentičnost podneblja biće dočarana detaljima o maorskoj umetnosti (toi whakairo), maorskim pesmama (waiata), pozdravnim govorima (whaikorero), ali i nezaobilaznoj hrani (kai). Organizacija Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

O MANIFESTACIJI:

Od 22. juna do 29. avgusta u toku je osma manifestacija Leto na Trgu galerija koju tokom letnjih meseci organizuju tri muzejske institucije na Trgu galerija – Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića. Ovogodišnji ciklus programa ispunjen je koncertima, predavanjima, projekcijama i drugim vidovima prezentovanja kultura različitih zemalja. Svakog četvrtka u 21 sat, uz besplatan ulaz, publika će moći da uživa u vrtovima muzeja, a pojedini programi odvijaće se i na samom Trgu galerija.

Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, kao i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments