Foto: Grad Novi Sad

Deca od 5 do 12 godina mogu besplatno da uče nemački, slovenački, rusinski, i znakovni jezik

Na Štrandu se tokom leta, u okviru manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu”, održavaju radionice iz nemačkog slovenačkog, rusinskog i znakovnog jezika. Radionice su namenjene deci od 5 do 12 godina, svakog radnog dana od 19 do 20 časova u Biblioteci na Štrandu, a subota je rezervisana za kviz provere znanja stečenog tokom nedelje.

,,Mostovi prijateljstva”: Predgovor za knjigu Predraga Starčevića, učitelja iz Pančeva napisao je Rade Šerbedžija; foto: Facebook

U julu je organizovan besplatan kurs rumunskog jezika za sve Novosađane koji imaju između 13 i 19 godina. A organizovano je i mini predavanje o Evropskoj uniji’.

“Pod krošnjama na Štrandu” otvorena je u ponedeljak promocijom knjige ,,Mostovi prijateljstva” autora Predraga Starčevića, učitelja iz Pančeva, koji je izabran za jednog od najboljih edukatora Srbije u 2020. godini. Predgovor za tu knjigu napisao je Rade Šerbedžija. Otvaranju manifestacije prisustvovao je i član gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Znanje je najveće bogatstvo: Dalibor Rožić član gradskog veća za kulturu na otvaranju manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu”; foto: Grad Novi Sad

– Velika vrednost manifestacije je promocija različitosti i mogućnost učenja kroz druženje. Znanje jeste najveće bogatstvo, dobra komunikacija kreira dobre odnose i učvršćuje veze između ljudi, i dobro je da deci u najranijem uzrastu na to skrenemo pažnju. Drago mi je što na realizaciji ovog programa sarađuju ustanove i organizacije uz podršku Evropske unije i što zajednički doprinose popularisanju pravih vrednosti na putu ka humanijem i boljem društvu – rekao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Pokrovitelj manifestacije je Uprava za kulturu Grada Novog Sada, a održava se uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i organizacija​ Donaubrücke Neusatz​ i Ecocivilisation.

K. A.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments