Foto: MTS

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, izjavio je da makedonsko tržište ima dobar potencijal za Telekom i da će krenuti da nude najpre satelitske programe, a zatim će preko tamo postojećih operatera ponuditi mobilnu telefoniji i internet.

Lučić je naveo da je cilj Telekom Srbije regionalno širenje i jačanje i naveo da objedinjavanje sportskih sadržaja na Areni donosi veći broj korisnika i veći prihod.

-Naša snaga je povećanje broja korisnika. Faktički je povoljnije i za korisnike kad je sav sport na jednom a ne dva kanala- izjavio je i dodao su besmislice da će se cene povećati u Hrvatskoj.

Takođe, rekao je da nisu tačna pisanja pojedinih medija da će doći do postepenog poskupljenja pretplate i da Srbija širi uticaj preko Telekoma. Dotakao se da United grupa uz sportske kanale plasira informativne kanale koji im postaju jedno od glavnih oružja odbrane.

-U Srbiji čim smo mi krenuli da uzimamo korisnike na tržištu, odmah je krenula lažna priča da time što uzimamo korisnike SBB ugrožavamo slobodu medija. Besmisleno da neko tvrdi da time što će se španska ili premijer liga emitovati na Areni, to upošte ima veze s politikom i geopolitikom. To pre svega ima veze sa jačanjem naše kompanije- rekao je za TV Pink.

Osim sportskih kanala i sadržaja, Telekom je počeo da snima veći broj serija i produkcija za region i svet.

-Samo kroz ove aktivnosti oko sportskog sadržaja, procena je da ćemo do 2029. godine imati dodatni prihod od preko milijardu evra. Potencijalni kupac procenjuje sadašnju situaciju i sigurnost investicija u budućonosti. A ono što smo uradili do sada, od ulaganja u infrastrukturu do kupovine sadržaja, garantuje Telekomu Srbije siguran razvoj u sledećih 10 godina. Ništa ne može da se desi na tržistu da nas poremeti, a to dosta vredi- obrazložio je Lućić.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Realan
02/08/2021 15:18

Mora da se opravda ohih 600 miliona za Engleze 😉