Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novosadsko naselje Adice postalo je bogatije za dečje igralište koje je danas otvorio zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac zajedno sa potpredsednikom biznisa za digitalno upravljanje elektroenergetskom mrežom „Schneider Electric Hub“ Vladanom Krsmanom i direktorkom Fondacije „Ana i Vlade Divac“ Anom Košel.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac zahvalio se pomenutim donatorima na pomoći, jer su zahvaljujući njima deca iz naselja Adice dobila novo, savremeno igralište izgrađeno po evropskim standardima.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Slobodne aktivnosti i boravak dece na otvorenom su izuzetno važni za njihovo odrastanje i razvoj i to jeste nešto što Grad Novi Sad prepoznaje kao prioritet. Naš cilj je da svaki deo grada ima ovakvo igralište ili teretanu na otvorenom – rekao je Crnobarac.

Iz fondacije “Ana i Vlade Divac” istakli su da je podrška dece i omladine njihov prioritet, ali i da ne bi mogli realizovati svoje planove bez donatora.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Mi u Srbiji radimo više od 17 godina. Podrška dece i omladine je naš prioritet. Za ovaj period smo izgradili, rekonstruisali, opremili više od 285 obrazovnih ustanova. Međutim, to nije moguće bez partnera. Veliku zahvalnost dugujemo donatoru Šnajderu, pošto smo sa njima započeli jedno veliko partnerstvo. Nama je vrlo bitno da se ovo čuva, kako bi trajalo i za naredne generacije. U međuvremenu zajedno smo opremili i 5 seskih škola u Vojvodini i zasadićemo 100 sadnica – rekla je Ana Košel.

Kompanija „Schneider Electric Hub” je najodrživija korporacija na svetu a sve što rade je koncipirano na način da učini planetu održivom, pa su kako kažu, ovakvi događaji njihovo prirodno stanište, kako bi lokalnu zajednicu učinili boljom.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Nas iz „Schneider Electric Hub” veoma raduje što smo danas ovde okruženi našom budućnošću. Pored ovoga imali smo niz društveno odgovornih projekata tokom ove godine koje vode, organizuju i koncipiraju naši zaposleni. Fokusirani smo na mlade generacije. Pored društveno odgovornog poslovanja, imamo Centar za mlade talente gde svake godine upisujemo dečake i devojčice iz osnovne i srednje škole kojima potpuno besplatno dajemo časove matematike i programiranje. Bavimo se i malo starijim mladim ljudima, studentima, koje stipendiramo potpuno besplatno, jer nam je cilj da imaju fokus na školovanje i da budu proaktivni. Zbog svega toga smo radosni što trećina zaposlenih u našoj kompaniji su upravo naši stipendisti  – rekao je Vladan Krsman iz ove kompanije

Igralište u naselju Adice je prvo javno igralište u ovom novosadskom naselju, prostire se na 274 m2 i sadrži sedam sprava za decu uzrasta od 3-14 godina.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Od 2014. godine do 2021. godine sredstvima iz budžeta izgrađeno je 55 dečijih igralište, 45 teretana na otvorenom i 5 Street Workout terena, a samo u ovoj godine izgrađeno je 10 dečijih igrališta.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Damir
09/11/2022 15:02

Jeftini materijali. Mnogo kraće će izdržati od drugih igrališta koaj su pravljena od mnogo jačih i kvalitetnijih materijala. Ne želim da me neko razume pogrešno ali živi bili oa videli.

Vidoje
09/11/2022 22:35
Reply to  Damir

Evo strucnjaka za materijale 😀