Foto: Wallpaper Cave

-Naravno da sam za proširenje, ne znam kako se to do sada nije desilo. Rodila sam dvoje dece u Betaniji, a na održavanje trudnoće i porođaje dolaze žene iz cele Vojvodine. Logično je da nam treba više prostora- rekla je za NS Uživo sugrađanka, koja je želela da ostane anonimna. 

Klinika za ginekologiju i akušerstvo je referentna ustanova ove vrste u Vojvodini. U njoj se na godišnjem nivou obavi oko 6.500 porođaja, preko 3.000 različitih operacija i hospitalizuje se oko 12.000 žena. Veliki broj žena koji dolaze iz Novog Sada, okoline i cele Vojvodine, govori da ovaj objekat treba i mora da se proširi.

Godine 2016. počeli su radovi na rekonstrukciji dotrajalih kapaciteta, koji su se nastavili i tokom 2017. godine. Veći prostor značio bi i bolje uslove za sve pacijentkinje koje dolaze u Betaniju.

Naš portal napravio je anketu i ispitao 25 Novosađanki koje su jednoglasno bile za proširenje ove ustanove.

-Kada sam se ja porađala pre 4 godine, u 4 sobe nisu bila funkcionalna kupatila, pa smo zbog vizita, koje su u 7 časova, morale da ustajemo u 5 kako bismo sve stigle na red da se istuširamo. Možda kada bi se proširio kapacitet ne bi bilo tih problema- rekla je jedna 32-godišnja mama Novosađanka za naš portal.

Sve su bile saglasne da bi Betanija trebalo da se založi za svoje proširenje, ali su podeljene u mišljenju za šta treba iskoristiti novi prostor.

-Prvu trudnoću sam iznela u Betaniji, u kojoj sam ležala dva meseca. U isto vreme trudnoću je tamo je održavalo još mnogo žena. Volela bih da se uzme u obzir, kada bi se proširivala i ako bi neko nas majke pitao, da se u novi deo napravi prostora i za žene koje zbog nekih zdravstvenih problema ili teških trudnoća moramo da budemo tamo- izjavila je još jedna naša sugrađanka.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments