Manifestacija Mamin bazar održaće se u subotu 1. septembra, od 11 do 19 časova, na Štrandu ispod mosta, a u organizaciji udruženja Mame Novosađanke.

Mamin bazar je mesto na kome će majke, članice udruženja prodavati polovnu odeću i obuću za decu i odrasle, igračke, bejbi opremu, školske udžbenike, knjige, a na kojem će posetioci moći tu istu robu da kupe po vrlo povoljnim cenama.

Propratni program biće u duhu početka nove školske godine, te će mališani od 11 do 18 časova moći da učestvuju na kreativno-edukativnim radionicama kao što su kreiranje ranca za vrtić i školu, pravljenje bubica od recikliranog materijala, montesori radionica, računanje na abakusu, muzička radionica, kao i radionica za roditelje i decu.

Nakon dečijih radionica, od 18 časova, posetioci će moći da se razmrdaju u ritmu zumbe.

Ova manifestacija ima humantarni karakter i prikupljaće se sredstva za garderobu za žene, trudnice, odeću za bebe i mlađu decu, igračke, knjige, kozmetička sredstva za korisnice usluga udruženja Izaberi život. Ove stvari moći će se donirati na posebnom štandu, obeleženom nazivom ove organizacije. Udruženje Izaberi život pomaže trudnicama, porodiljama i majkama koje nemaju ničiju podršku, kao i njihovim mališanima

Takođe, prikupljaće se i novčana pomoć za lečenje dečaka Radivoja Šijaka, koji boluje od cerebralne paralize, a potrebno mu je još 490000 dinara za operaciju deformiteta zglobova, kako bi mogao da hoda lakše i sa manje bolova. Kutija za prikupljanje pomoći za Radeta nalaziće se na štandu udruženja Mame Novosađanke.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments