Manifestacija “Prolećne dečije radosti” u Rumenci

       

Druga po redu manifestacija “Prolećne dečije radosti” u organizaciji Кulturnog centra “Rumenka” održava se u periodu od 22. do 24. aprila u prostorijama КC “Rumenka”.

Manifestacija “Prolećne dečije radosti” namenjena je, pre svega, deci i mladima a posvećena je slavljenju multikulturalnosti naše sredine i najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa za vernike koji praznik obeležavaju po gregorijanskom i po julijanskom kalendaru.

Upravo iz tog razloga manifestacija se održava u nedelji između katoličkog i pravoslavnog Vaskrsa, sa tendencijom da kroz umetničke radionice, gostovanja pozorišta, tribine i uskršnji bazar na kome će mališani izložiti sve ono što su tokom trajanja istih napravili.

Pored slavljenja tradicije Vaskrsa posebna pažnja se poklanja negovanju tradicije Cvetne nedelje i uopšte učenja o značaju i obrednoj moći bilja u našoj kulturi ali i kulturi naroda sa kojima smo u suživotu.

U vezi sa ovom tematkom okosnicom prvi dan manifestcije potpuno je u znaku niza umetničkih i kreativnih radionica sa temom Vaskrsa, drugi dan posvećen je J. J. Zmaju i Miroslavu Antiću kao pesnicima detinjstva i odrastanja našeg podneblja kroz decenije unazad, dok je treći dan posvećen predstavama za decu koje su tematski usklađene sa idejom cele manifestacije i uskršnjem bazaru koji, po tradiciji, okuplja veliki broj posetilaca.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments