Manifestacija za decu “Teatar na dar 2019” 18. i 19. maja

       

Udruženje “Novosadski kutak” i Mesna zajednica Slana bara, uz podršku Grada Novog Sada i velikog broja prijatelja, organizuje 3. Festival kratkih pozorišnih formi za decu “Teatar na dar 2019”. Manifestacija će biti održana 18. i 19. maja, u sportskom centru Slana Bara na Sentandrejskom putu 106, program će oba dana početi u 15 časova, a ulaz je besplatan.

U skladu sa donetom Strategijom kulturnog razvoja Grada Novog Sada za period 2016 -2026 godine, koja usmerava da se kulturna dešavanja decentralizuju, malo udruženje sa periferije grada odvažilo se da organizuje veliki Festival za decu. To je prvi festival ovog tipa u Novom Sadu uopšte.

Već od 14 časova najmlađi sugrađani, moći će da uživaju i u druženju sa prijateljima iz Dino parka, Vilom Četkicom, pesnicima iz Fabrike stihova i Čarobnim svetom balona.
Ove godine, na radost svih nas, specijalan gost festivala biće legendarni Branko Miličević, poznatiji kao Branko Кockica, sa svojim Pozorištancem PUŽ. S obzirom na to da je prošla gotovo čitava decenija od kada smo poslednji put imali prilike da gledamo njihov nastup pred novosadskom publikom, čast nam je još veća.

Na festivalu će učestvovati ukupno 12 pozorišnih trupa sa 12 sjajnih predstava koje su u potpunosti prilagođene našim najmlađim sugrađanima. Predstave izvode profesionalni glumci ispred svoji pozorišta: Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište iz ranca, Novosadski novi teatar, Upalimo reflektore, Studio Željko Veseljko, Nadateatar, Visoko C i dr.

Mališani će u pauzama između predstava moći da se druže sa glumcima za decu i učestvuju u raznim kreativnim radionicama kao što su: radionica izradi maski, pravljenje oblika od balona i slično . Takođe, imaće priliku da se zabave sa „TIM” animatorima, pantomimičarima i VOLARE mađioničarem. Uz pomoć prijatelja festivala Minakve, Frikoma i Univerehporta decu očekuju i slatke nagrade, sokići, razni poklončići i jako puno zabave.

Autor :nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments