Foto: Lokalni ombudsman Grada Novog Sada

Lokalni ombudsman za Grad Novi Sad je izradio mapu pristupačnosti saobraćajnica u delu Grada Novog Sada osobama sa invaliditetom.

Na mapi je prikazano koji pešački prelazi i trotoari u Gradu Novom Sadu su dostupni osobama sa invaliditetom, odnosno gde su postavljene uzlazno/silazne rampe za pristup trotoaru, kao i na kojim trotoarima i raskrsnicama su postavljene taktilne ploče za olakšano kretanje slabovidih i slepih lica.

Mapa trenutno obuhvata širi centar Grada Novog Sada oivičen glavnim saobraćajnim pravcima i to, na zapadu Bulevar oslobođenja, na jugu ulica Jevrejska i Bulevar Mihajla Pupina, na istoku ulica Beogradski kej i na severu ulice Miloša Bajića, Nikole Pašića, Кisačka i Bulevar Кralja Petra, ali je u planu da se mapa proširi i nadogradi u smislu da se omogući samostalno korišćenje mape slepim i slabovidim licima.

Mapa je postavljena na sajt Lokalnog ombudsmana, i može se pogledati na sledećem linku.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
10/07/2020 13:13

To je lepa vest, ali sta sa pristupima zgradama. U Svetislava Kasapinovica 18 imaju 2 stepenisne barijere sa po nekoliko stepenika.
Svakodnevno pri ulasku u zgradu bolesna starija gospodja muku muci da kolica sa nepokretnom sestrom ugura do lifta, cesto joj pomazu mladici iz okolnog kafica. Kome da se obrati za pomoc?

Barb
10/07/2020 14:57

Vazno je da smo od nekud poceli. Svaka cast i sve pohvale za trud. Nadam se da ce ubuduce biti obuhvacena mapa i sa pristupacnoscu ulaska u institucije ali i u stambene zgrade.