Novosadska policija obelodanila je nove dokaze o paljenju i razbijanju Graske kuće u julu prošle godine. Nakon što su u vandalskim protestima razbijeni prozori i vrata i ubačen molotovljev koktel u Gradsku kuću uhapšena su 52 huligana. Čak 42 vandala su zadržana u pritvoru. Prekršajno je kažnjeno njih 35, a protiv četiri izgrednika se vodi istraga, saopštila je policijska uprava. Tako se Borislav Novaković još jednom se našao u sukobu s istinom.
Paljenje gradske kuće Foto: nsuzivo.rs

KAŽNJENI VANDALI

U policijskom saopštenju navodi se da je su netačne informacije koje u javnost iznosi novosadski odbor Narodne stranke, da, kako navode, posle “demoliranja Gradske kuće” u Novom Sadu, pre godinu dana, niko nije odgovarao za “vandalizam”.

Nakon neprijavljenog skupa, 8. jula 2020. godine na Trgu slobode, na kome su neki od okupljenih građana kamenicama oštetili Gradsku kuću, policija je u službene prostorije dovela 52 lica Foto: nsuzivo.rs

– Nakon neprijavljenog skupa, 8. jula 2020. godine na Trgu slobode, na kome su neki od okupljenih građana kamenicama oštetili Gradsku kuću, policija je u službene prostorije dovela 52 lica – precizirano je u saopštenju Policijske uprave Novi Sad.

Policija ističe da je od ukupno sedam osoba, koliko je, u skraćenom postupku, sprovedeno u Osnovni sud u Novom Sadu, protiv četvoro su podnete krivične prijave zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo nasilničko ponašanje, jedna osoba je osumnjičena za izazivanje opšte opasnosti, a dve za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

U martu mesecu je raskrinkana najveća politička obmana i podvala u modernoj političkoj istoriji Novog Sada, kada je otkriveno da je Urbanistički plan za koji Novaković optužuje SNS i Vučevića, lično usvojio kao potpredsednik Skupštine grada 2000. godine.

PREKRŠAJI I PRIJAVE

– Prekršajnom sudu u Novom Sadu sprovedeno je 36 osoba, od kojih je protiv 35 podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, dok se jedna osoba tereti za vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti. Još jednom molimo političke partije da se uzdrže od iznošenja netačnih informacija u javnost i ne zloupotrebljavaju policiju u dnevnopolitičke svrhe – zaključuju u Policijskoj upravi u Novom Sadu.

Podsetimo da je pre nekoliko dana Novaković za te nerede izjavio da je „organizator“ gradonačelnik Miloš Vučević  i da je to razlog zbog kojeg počinioci do danas nisu pronađeni. Inače, Novaković je u poslednje vreme postao poznat po iznošenju potpuno netačnih informacija. U martu mesecu je raskrinkana najveća politička obmana i podvala u modernoj političkoj istoriji Novog Sada, kada je otkriveno da je Urbanistički plan za koji Novaković optužuje SNS i Vučevića, lično usvojio kao potpredsednik Skupštine grada 2000. godine.

K. Simić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments