U Galeriji Matice srpske novu otvorena je stalna postavka srpske umetnosti 20. veka pod nazivom “Modernizmi 20. veka, kontinuiteti i sučeljavanja” autorke istoričarke umetnosti Lidije Merenik.

Postavku je otvorio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, koji je ocenio da su sva izložena dela visokog kvaliteta i da se nalaze u dobrom ambijentu jedne od najvažnijih i najbitnijih ustanova kulture u Srbiji i podsetio da ova izložba jedan u nizu događaja koji je obeležio veliki jubilej ¬-170 godina postojanja Galerije Matice srpske.

Reč je o jednoj novoj koncepciji stalne postavke, koja predstavlja istoriju srpske moderne u slikarstvu. U njoj se nalaze remek dela srpskog slikarstva”, istakao je ministar.

Kako je naveo, postavka je obogaćena novima delima iz kolekcije kompanije “Tarket” ocenivši da je to jedna od najvažnijih donacija srpskoj kulturi u poslednjih nekoliko decenija.

Nadam se da će Galerija Matice srpske u 2018. godini nastaviti kao što je i do sada radila, da nas raduje svojim novim projektima, novim koncepcijama i postavkama“, poručio je Vukovsavljević.

Izložba “Modernizmi 20. veka, kontinuiteti i sučeljavanja” je jedan od najvećih događaja ove kulturne sezone u Srbiji koji prikazuje period od 1907. do 1977. godine.

Foto: Instagram

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments