Maturanti zaplesali tačno u podne

       

Dvanaesta po redu manifestacija „Ples sa Evropom – maturantska parada”, okupila je na Trgu slobode maturanate novosadskih srednjih škola i gimnazija. Manifestaciju organizuje plesni klub „Bolero“ uz podršku Grada Novog Sada.

Manifestacija pod nazivom “European Quadrille Dance Festival” ili Maturantski ples u Srbiji je počela da se održava 2005. godine, a prvi grad koji se priključio ovom projektu Plesnog Saveza Slovenije bio je grad Kraljevo, najvećom zaslugom njihovog bratskog grada Maribora. Posle Kraljeva 2006. god. priključio se i Niš, od 2007. god. i mnogi drugi gradovi: Jagodina, Zrenjanin, Beograd, Novi Sad, Pančevo i mnogi drugi.

Svi maturanti plešu istu koreografiju, uz muziku Johana Štrausa “Slepi miš”, a muzika se najčešće emituje preko satelitskog radija i svi evropski gradovi plešu u isto vreme tačno u podne.

Načelnica gradske uprave za obrazovanje Lidija Tomaš prisustvovala je tradicionalnoj manifestaciji „Ples sa Evropom – maturantska parada“.

Koordinatorka manifestacije „Ples sa Evropom – maturantska parada”, Drinka Kecman je rekla da je iz godine u godinu sve veći broj ljudi i organizacija koji podržavaju ovu manifestaciju.

“Naš zadatak je, kao i prethodne godine, da maturanti istovremeno sa vršnjacima iz oko deset evropskih gradova, plešu za obaranje Ginisovog rekorda u sinhronom plesu. Iako rekord nije oboren, to nije uticao na dobro raspoloženje maturanata” rekla je Drinka Kecman.

autor: nsuzivo.rs

Komentari: