Međunarodna trka planinskih bicikala

       

Međunarodna trka planinskih bicikala Petrovaradin Fortress MTB CUP koju organizuje Biciklistički klub “Novi Sad” počeće sutra 1. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, kod platoa ispred Muzeja grada.

Takmičari će se nadmetati u više kategorija. Kup Srbije, stoga počinje u 14 časova, a start glavne Međunarodne UCI trke planiran je za 16 časova.

“U Srbiji do sada nikada nije bila organizovana trka planinskog biciklizma na ovaj način. Pored toga što je staza atraktivna jer se vozi starom Tvrđavom i delom Podgrađa, trka je zanimljiva jer je otvaramo za javnost. Želimo da stvorimo atmosferu Vimbldona i približimo planinski biciklizam ljudima, te nas zbog toga gore očekuje pravi spektakl. Već dok se budete penjali na Tvrđavu prolazite tik uz stazu i na korak od takmičara, što je nesvakidašnje za ovakve trke kod nas”, rekao je Nemanja Vajs, direktor trke.

Pored starta će se nalaziti se i takozvana chill zona, gde će posetioci moći da uživaju u muzici, pojedu sladoled i osveže se. Posebna atrakcija chill zone biće Trka guralica – takmičenje u vožnji malih bicikala bez pedala za decu do 5 godina. Najmlađe učesnike očekuju vredne nagrade, poput guralica, kaciga i trubica za bicikle, ali animatori.

Petrovaradin Fortress MTB CUP je u zvaničnom kaledaru UCI, Svetske biciklističke unije,  i donosi 30  bodova. Staza će biti ista i za žene i za muškarce, a za bodove i vredne nagrade, a takmičenje je organizovano u deset kategorija (KUP SRBIJE – Kadeti i Kadetkinje, Poletarci i Poletarke, Mlađi Poletarci i Poletarke, Mastersi i CFA).

Petrovaradinska tvrđava će od 12 do 19 časova biti zatvorena za saobraćaj. Do starta/cilja, koji će se nalaziti na parkingu kod Muzeja grada svi posetioci moraće da dođu peške, a usput će moći da na samo nekoliko metara od biciklista vide delove trke.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments