Međunarodna trka planinskih bicikala na Petrovaradinskoj tvrđavi

       

Biciklistički klub “Novi Sad” u nedelju, 2. juna, na Petrovaradinskoj tvrđavi, organizuje Međunarodni Petrovaradin Fortress MTB – trku planinskih bicikala.

Ovo je druga godina za redom kako se u susret Evropskom prvenstvu u planinskom biciklizmu na Petrovaradinskoj tvrđavi održava međunarodna trka planinskih bicikala. Takmičari će se nadmetati u 12 kategorija. Kup Srbije, stoga počinje u 14 časova, a start glavne Međunarodne UCI C1 trke planiran je za 16 časova.

Pored starta nalazi se i takozvana Chill zona, gde će posetioci moći da uživaju u muzici, pojedu sladoled i osveže se. Posebna atrakcija jeste Trka guralica – takmičenje u vožnji malih bicikala bez pedala za decu do 5 godina. Najmlađe učesnike očekuju vredne nagrade, poput guralica, kaciga i trubica za bicikle, ali animatori.

Trka je inače u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija),  te donosi 60 bodova. Staza je ista i za žene i za muškarce, a za bodove i vredne nagrade, takmiči se u dvanaest kategorija (KUP SRBIJE – Kadeti i Kadetkinje, Poletarci i Poletarke, Mlađi Poletarci i Poletarke, Mastersi i CFA).

Ova trka, ne samo što donosi bodove za Olimpijske igre u Tokiju, već je i uvod u održavanje Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu u Novom Sadu 2021. godine, te je utoliko značajnija za naš grad.

Petrovaradinska tvrđava će do 19 časova biti zatvorena za saobraćaj. Do starta/cilja, koji se nalaze na parkingu kod Muzeja grada svi posetioci moraće da dođu peške, a usput će moći, da na samo nekoliko metara od biciklista, vide delove trke.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments