Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije organizuje obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava danas, 9. decembra, sa početkom u 15 časova, na Trgu slobode u Novom Sadu.

Na događaju koji se realizuje pod sloganom “Srbija jednaka za sve“ prisutnima će se obratiti: Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Rebulike Srbije; Biljana Barošević, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Jene Hajnal, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, Helena Vuković, majorica Vojske Srbije u penziji, aktivistkinja i Nenad Pagonis, desetostruki šampion sveta u kik-boksu.

U okviru manifestacije biće organizovana izložba plakata “Tolerancija 2”,  koju će otvoriti Slavimir Stojanović Futro, beogradski dizajner, vizuelni umetnik i pisac i Jelena Banjac, istoričar umetnosti i muzejski savetnik Muzeja grada Novog Sada.

U okviru kulturno-umetničkog dela programa biće održana i revija narodnih nošnji, prilikom koje ćemo biti u prilici da vidimo parove u srpskim, crnogorskim, makedonskim, mađarskim, romskim, ukrajinskim, šokačkim, bunjevačkim, slovačkim i rusinskim narodnim nošnjama. Takođe, očekuje nas i nastup inkluzivnog hora ISON i vokalno-instrumentalnog sastava “Retro Acoustic”.

Obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava se organizuje u saradnji sa nacionalnim savetima nacionalnih manjina i kompanijom Color Media Communications.

Autor: nsuzivo.rs/Communications

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments