Međunarodni festival mladih umetnika na Fruškoj gori

       
foto: WIkipedia

Nekolicina mladih, okupljena u Udruženju Kreativna mreža Panonika, ove godine, po prvi put, organizuje međunarodni festival mladih umetnika “HAJDE!”, u Nacionalnom parku Fruška gora, na izletištu Popovica. Festival će se održati u periodu od 12. do 14. jula.

Program festivala čini 25 dužih i kraćih predstava raznih žanrova – od fizičkog i govornog teatra, modernog plesa, improvizacije, pantomime, klovnovstva, cirkuske poezije, akrobacije, performansa i slično.

U goste dolazi 30 mladih umetnika iz 10 zemalja Evrope i sveta, kao i približno isti broj još neafirmisanih mladih umetnika iz Srbije.

O festivalu:

HAJDE! je spona između mladih umetnika koji žive, rade ili studiraju u Švajcarskoj sa umetnicima koji svoju umetničku karijeru grade u Srbiji. Švajcarska je zemlja bogate i raznolike umetničke prošlosti i savremene umetničke scene. Mladi umetnici iz celog sveta borave u Švajcarskoj radi studiranja, stručnog usavršavanja i različitih oblika svojih profesionalnih usmerenja. Istovremeno, u Srbiji, posebno u Novom Sadu, pojavljuju se novi oblici scenske umetnosti i stvara se inovativna generacija savremenog teatra.
Upravo zbog toga, važan cilj naseg Festivala jeste da spojimo ova dva raznolika sveta i omogućimo im da njihova dela predstave međunarodnoj javnosti,najpre na Fruškoj gori, a potom širom Evrope i sveta. HAJDE! ima dvostruku ulogu: S jedne strane festival nudi raznovrstan program međunarodnih predstava i edukativnih radionica usmerenih za razvoj publike. S druge, festival pruža mogućnost upoznavanja, obostranog stručnog usavršavanja, povezivanja i razvijanja prijateljskih i profesionalnih odnosa.

HAJDE! se održava u prelepom okruženju Nacionalnog parka Fruška gora, područja sa prirodnim ekosistemima visoke vrednosti. Organizator Festivala – Panonika (u proteklim godinama sa fokusom na zaštiti i unapređenju životne sredine) insitira na održivom okviru Festivala promovišući pored glavnih ciljeva Festivala i očuvanje prirode i njenih vrednosti.

Više informacija o festivalu možete dobiti na: www.hajdefestival.com

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments