Međunarodni festival ulične kulture, umetnosti i sporta dovodi svetske zvezde u Novi Sad

       

Zaboravite sve što ste do sada znali o spektaklu. Zaboravite sve što ste znali o septembru, jeseni i novim školskim godinama. Jer od 2019. godine, septembar dobija potpuno novi vajb i biće apsolutno obojen energijom mladih u okviru OPENS distrikta koji se održava od 14. do 15. septembra u Novom Sadu.

OPENS distrikt kamp

Omladinski kamp održaće se u Novom Sadu od 09. do 16. septembra a okupiće oko dvadesetak mladih ljudi iz svih prethodnih omladinskih prestonica Evrope (uz jednu buduću: Amijen 2020), kao i mlade iz Novog Sada. Tokom deset dana kampa učesnici će prolaziti kroz DJ i radionice crtanja grafita, upoznavaće se sa Novim Sadom, Omladinskom prestonicom Evrope, Novosađanima, lokalnim običajima i legendama Bloka, kao i posebno komšijama iz Mesne zajednice Omladinskog pokreta.

Novostečna znanja, učesnici će imati priliku da pokažu i na centralnom događaju festivala.

OPENS distrikt jedinstveni je međunarodni festival ulične kulture, umetnosti i sporta koji u Novi Sad dovodi svetske zvezde. Finale OPENS održaće se između starog jezgra grada i univerzitetske četvrti – na veliki plato Sportsko-poslovnog centra Vojvodine. Na najvećoj svetskoj rampi za BMX, skate i trotinet, kao i najvećoj platformi za freestyle BMX egzibicije stiže uragan svetskih imena, i ekstremnih sportova.

Moderno uređeni i inženjerski projektovan skate park, uz odličnu organizaciju samog takmičenja, dovodi svetska imena BMX, skate, trotineta i rolera. Koerografije laser flipova, inline-a, romobila i ostalih disciplina i trikova biće upriličene 14. i 15. septembra.

OPENS distrikt je podelio grad na manje četvrti.

Na lokaciji broj jedan tokom čitave subote i nedelje, a nakon čitavog dana kada će prostor biti otvoren za sve Novosađane da se oprobaju u nekoj od vratolomija, očekuje vas spektakl u večernjim časovima. Svetski prvaci kolektivno i prvi put dolaze u Novi Sad pred prventsvo u Budimpešti. Gledaćete najbolje vratolomije i okršaje pred sledeće takmičenje i to sve uz muzičku podlogu i neizbežne hip hop nastupe.

Sledeća četvrt je odmah pored na oko 100 kvadrata Flatland-a gde ćete imati priliku da gledate kako se BMX vrti na točkovima, pedalama, prevrće i još mnogo toga. Opet uz kontrolu svetskih sportista.

Nešto dalje nalazi se šoping četvrt sa Slavic treš marketom, bakedanceri i sve što prati kulturu ulične umetnosti. A kroz žilu kucavicu koja će povezati sve, nizaćes se grafiti i grafiteri iz Omladinskog kampa.

Dolazak vrhunskih mladih sportista i organizovanje FISE show-a će otvoriti nova vrata mladima iz Novog Sada, zainteresovati ih za inovativne akcione sportove, dati im priliku da se oprobaju u istim i razmrda tu sportsku scenu među mladima u Srbiji generalno.

Autor: nsuzivo.rs/OPENS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments