Međunarodni poljoprivredni sajam koji se održava u Novom Sadu prvi put će biti održan onlajn od 14. do 18. decembra.

Do početka događaja ostalo je dve nedelje. Prijavilo se više od 130 izlagača iz zemlje i inostranstva koji će ponuditi proizvode i usluge u oblasti poljoprivrede. Pripremljeni su popusti i sajamske akcije, a jedino što će biti potrebno je da se posetioci besplatno registruju. Kominikacija između izlagača i posetilaca omogućena je video ili audio pozivom, mejlom ili četom. Pored toga, poslovna publike ima priliku i da inicira sastanak sa svakim od izlagača, a biće održan u realnom vremenu, u unapred dogovorenom terminu.

Posetioci koji dolaze na Poljoprivredni sajam u Novom Sadu očekuju i Poklon igru. Ona neće izostati ni u onlajn izdanju, a vlasnik profila čija objava bude najviše puta podeljena na društvenoj mreži Facebook dobiće na poklon – traktorsku kosačicu John Deere X350R, darodavca KITE DOO. Dodatne informacije i pravila za učesnike u Poklon igri, biće objavljena na www.sajam.netwww.expoonline.rs, kao i na društvenim mrežama Novosadskog sajma od utorka, 1. decembra.

Na Nacionalnoj izložbi stoke biće predstavljeno više od 150 grla goveda, konja, ovaca i svinja, koje izlaže više od 30 odgajivača iz Srbije. Isto toliko kompanija i individualnih proizvođača predstaviće svoje proizvode i usluge za koje su dobili šampionske pehare na ocenjivanju kvaliteta “Najbolji u 2020“.

Kongresni segment, koji obuhvata konferencije i stručne skupove, takođe se organizuje onlajn na platformi expoonline.rs. Od 14. do 18. decembra govoriće se o “Poljoprivredi u 2021 – podsticajima za perspektivu“, kao i o “OFF/ON Line događajima“. Razvojna Agencija Vojvodine priprema konferenciju sa temom “Nauka u službi privrede“, dok je tema za koju se opredelilo Generali Osiguranje Srbija “Agrodomaćinstvo“. Privredna komora Vojvodine će stručni segment posvetiti “Vinarstvu i vinogradarstvu kao privrednim potencijalima u Srbiji“, a “Rešenja za preciznu poljoprivredu“ predstaviće Livona doo. Događaje pripremaju i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Ambasada Španije, Delta Agrar, SUMP i RTI.

Generalni sponzor Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Generali Osiguranje Srbija, Zemlja partner je Češka Republika, Zlatni sponzor je Al Dahra. Onlajn izdanje najznačajnijeg agrobiznis događaja u ovom delu Evrope podražalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments