Međunarodni sajam knjiga i 24. izložba umetnosti “Art Expo” u Novom Sadu

       

Svečanom otvaranju Međunarodnog sajma knjiga i 24. međunarodne izložbe umetnosti “Art Expo” održano je danas, 5. marta, na Novosadskom sajmu.

Na priredbi su, pored gradonačelnika Miloša Vučevića, govorili i gost manifestacije Međunarodnog sajma knjiga italijanski pisac Dijego de Silva, kao i direktor Sajma Slobodan Cvetković, a tom prilikom uručene su i nagrade “Laza Kostić”.

“Ponosni smo na održavanje još jedne dobre i kvalitetne sajamske manifestacije posvećene lepoj reči i umetnosti. Toj priredbi će se u naredna dva dana pridružiti i Sajam obrazovanja sa svojim izložbenim prostorom, i to je nešto što zaista vredi videti čak i u eri modernih komunikacionih tehnologija. U sred 4. tehnološke revolucije, mi ne smemo i nećemo zaboraviti pisanu reč i knjigu kao nezamenljiv odmor za dušu i utočište za svakog čoveka. S obzirom na to da ove godine imamo preko 150 izlagača iz 13 država, zaista je u pitanju jedna reprezentativna sajamska manifestacija u Novom Sadu, našoj „Srpskoj Atini” i Evropskoj prestonici kulture. Smatram da na ovom sajmu svako može da pronađe za sebe neki naslov, neku temu ili da uživa u kvalitetnim umetničkim eksponatima u jednom dobro koncipiranom izložbenom prostoru”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pozvao Novosađane i građane drugih opština i gradova da posete Novi Sad i Sajam u narednim danima.

Žiri za dodelu sajamskih nagrada dodelio je nagradu “Laza Kostić” za najbolju knjigu objavljenu između dva Sajma Selimiru Raduloviću za knjigu “Dvanaest”, u izdanju Zavoda za udžbenike Beograd.

Međunarodni Sajam knjiga se organizuje u saradnji sa Gradom Novim Sadom od 5. do 11. marta, a posetioce Sajma očekuju premijerna izdanja, brojne promocije, atraktivni programi, besplatan ulaz, poklon-igra, izložbe, festivali i značajni popusti. Izložba umetnosti “Art Expo” predstavlja slikare i galeriste, umetnike koji stvaraju u nesvakidašnjim tehnikama i afirmišu različite stilske pravce. Ta manifestacija je prodajnog i promotivnog karaktera, a predstavlja stvaraoce primenjene umetnosti koji postavljaju tematske izložbe.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: