Međunarodni skup studenata tehnologije, koji okuplja akademce jugoistočne regije, počeo je danas i trajaće do 2.novembra.

Organizator je studentska unija Tehnološkog fakulteta, a učesnici skupa diskutovaće na teme prehrambene tehnologije, inženjerstvo materijala, kao i o novim obnovljivim izvorima energije.

Paneli na ovogodišnjem skupu obuhvataju stručne teme profesora Tehnološkog fakulteta, a učesnicima će se prikazazi inovacije i zanimljivosti iz različitih domena tehnologije. Pored toga, oni će pred komisijom koju čine predavači predstaviti i svoje naučno-istraživačke radove.

“Međunarodni skup studenata organizujemo  13. put, skup broji i preko 400 studenata koji su dolazili do ove godine, a mi se svake godine trudimo se da proširimo koncept, da proširimo saradnju sa različitim studentima iz regiona, dolaze nam studenti iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine Crne Gore, Srbije, Makedonije”, kako za RTV kaže Dragana Malinović, koordinatorka Međunarodnog skupa studenata tehnologije.

Ciljevi međunarodnog skupa studenata tehnologije su povezivanje fakulteta u regionu i podsticanje komunikacije, a pokrajinski sektar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost Zoran Milošević smatra da je vrlo važno što Tehnološki fakultet prepoznaje i neguje vezu nauke i visokog obrazovanja sa privredom.

“Ovo je jedan dobar kontinuitet onoga što je dualno obrazovanje u srednjem nivou obrazovanja, ja sam potpuno uveren da su ovo pravi zastrupnici modernizacije i tehnološke revolucije našeg regiona”.

Studenti će pored predavanja i izlaganja naučnih radova, posetiti i privredne pogone i upoznati se sa Novim Sadom.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments