Međunarodno takmičenje kulinara u Novom Sadu

       
Foto: pixabay.com

Drugo međunarodno kulinarsko takmičenje “Vojvodina kulinari kup” biće održano 8. i 9. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu, kao deo dvodnevnog festivala gastronomije “Ukusi Vojvodine 2018”.

Nadmetanje vrhunskih majstora kuhinje predstavljaće najveću gastronomsku manifestaciju na otvorenom prostoru ikad organizovanu na tlu Vojvodine. Očekuje se učešće više od stotinu kuvara iz 15 udruženja iz Srbije i sveta, među kojima su i članovi svetskog Master čif udruženja iz Londona. Za ocenu najboljih jela zadužen je žiri internacionalnih sudija sertifikovanih od Svetske asocijacije šefova kuvara, koja okuplja 12 miliona članova, a predsednik žirija je Geri Filbi, potpredsednik ovog udruženja.

U ambijentu Limanskog parka, tokom dva dana vikenda, najbolji kuvari pokazaće umeće u nekoliko kategorija: u pripremanju modernog jela na vojvođanski način, u spremanju paste i rečne ribe, u pripremi dezerta… sve od namirnica iz Vojvodine.

Organizatori Drugog takmičenja “Vojvodina kulinari kup” su Interfest i HoReKa asocijacija Kragujevac.

U kategoriji “Najbolji kuvar festivala”, učesnici će od zadatih namirnica koje će dobiti neposredno pred takmičenje, u roku od 50 minuta morati da pripreme vrhunsko jelo, koje će oceniti stručni žiri.

Izvor: Novosti

Komentari: