Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ovo je pobeda života, privrede, grada i cele naše otadžbine Srbije, reči su gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je danas obišao 88. Međunarodni poljoprivredni sajam

Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma, istakao je da je jedna kompanija zatvorila ugovor na milion i po evra na ovogodišnjem sajmu.
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ovde smo pre godinu dana imali privremenu kovid bolnicu, krevete, pomagali su nam naši prijatelji iz Vojske. Delovalo je bukvalno nemoguće da ćemo se vratiti sajamskim manifestacijama, iako smo to svi priželjkivali. Ponovo hodamo i šetamo pod kupolama na sajamskoj manifestaciji- rekao je gradonačelnik.

On je istakao da je na ovogodišnjem sajmu 17 država izlagača, sa Češkom kao zemljom partnerom, sa preko 800 izlagača. Posetio je štandove Grada Novog Sada, kompanije NIS, Turističke organizacije Novog Sada, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kompanije “Dunav osiguranje”, Uprave za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada i štand organizacije “Čepom do osmeha”.

Gradonačelnik je istakao da je ovo pobeda života, privrede, grada i otadžbine; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-U maju 2022. godine imaćemo još veći sajam, želimo da on bude uvod u stogodišnjicu sajma. Sad čekamo nekih osam, devet meseci, nije to mnogo vremena, a drago mi je da se već neke zemlje interesuju da budu zemlje partneri, bitne regionalno i evropski. Ovaj sajam za mene nije samo manifestacija, on ima snažnu simboliku- istakao je Vučević.

Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma, istakao je da je jedna kompanija zatvorila ugovor na milion i po evra na ovogodišnjem sajmu.

-Ovo je velika pobeda Novosadskog sajma, grada, ali kao što je rekao i gradonačelnik i privrede, Srbije i regiona- naveo je Cvetković.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments