Menja se izgled Novosadskog sajma – Pored 400 parking mesta EVO ŠTA ĆE JOŠ DOBITI NOVOSAĐANI (FOTO)

Foto: gradnja.rs/Google Earth

Novosadska Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove je objavila danas rani javni uvid u konceptualni okvir Plana generalne regulacije kompleksa Novosadskog sajma u najvećem vojvođanskom gradu.

Rok ovog uvida je 15 dana, a građani će moći da pogledaju i upute primedbe na ovaj plan do 12. septembra 2023. godine. U digitalnom obliku materijal je izložen na zvaničnoj internet stranici Skupštine Grada Novog Sada.

Pa, šta je predviđeno ovim planom? Ovaj predlog zahvata ogromnu površinu kompleksa Novosadskog sajma od 28,36 ha. U delu koji se pruža ka Bulevaru Evrope predviđa se izgradnja novih objekata, kao i multifunkcionalnog objekta, visokog do osam spatova.

On će služiti kao izložbeni prostor za potrebe sajma, a van sajamskih priredbi može se koristiti kao sportski objekat, ali i za komercijalne sadržaje, kulturna i slična dešavanja, poput koncerata, poslovnih sastanaka, sajmova, priredbi.

Izgradnja novog objekta predviđa se i uz Ulicu Hajduk Veljkovu, na oko 4.685 m², u okviru koje se danas nalazi Hotel „Sajam”. Tu je predviđena izgradnja poslovnog objekta, visokog do 10 spratova, i to kao opštegradski centar. Predviđeno je da postane atraktivan prostor za nove gradske centralne funkcije, odnosno poslovne sadržaje. Deo sadržaja ove zgrade bi verovatno mogao da postane i hotelski.

„Predviđenom spratnošću, poslovni objekat preuzima ulogu repernog objekta u ovom delu grada“ – navodi se u izloženoj dokumentaciji. Ipak, ovaj objekat neće biti viši od Master centra niti od kula koje je sagradila kompanija Tehnogradnja. U okviru kompleksa predviđa se i izgradnja garaže, sa oko 400 parking mesta.

Foto: Grad Novi Sad

Stare izložbene hale u južnom i severnom delu će se zadržati, ali je ostavljen prostor da se rekonstruišu. Takođe, ako bude potrebno, one će moći da se ruše i da se na njihovom mestu izgrade novi objekti, niže spratnosti – visoki parter, ili parter plus jedan sprar, ako se za tim ukaže potreba, kaže se na portalu gradnja.rs.

„Montažne objekte treba ukloniti, a za izložbe na otvorenom, predviđene su površine u centralnom delu celine“ – stoji u konceptualnom okviru PGR-a za kompleks Novosadskog sajma.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Sajmdzija
30.08.2023 08:48

Sajam je ruglo i potrebno ga je izmestiti!

Povezane vesti