Grad Novi Sad

Posle skandaloznih tvrdnji Lazara Lešnjaka, da ga je kum Marko Bastać zlostavljao i da je učestvovao u kriminalnim radnjama u opštini Stari grad koju vodi, osude i pozivi da nadležni što hitnije reaguju, stižu sa svih strana. 

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević kaže da nadležni organi treba da ispitaju ceo slučaj.

Ovaj poslednji čin nasilja Đilasa, Bastaća i ostale tajkunsko-kriminalne bande potvrđuje da za njih ne postoji granica bezumlja i bezobrazluka. Da li neko može da zamisli svoje dete kao člana takve organizacije ? Šta su u stanju da urade drugim ljudima ako ovo rade kumovima? I sve za pare. I svet im se vrti oko para. Novac i nasilje. Vešala, motorne testere, prebijanje novinarki, napadi na žene, spaljivanje knjiga, prebijanje kumova i saradnika…šta je sledeće – pita se Vučević.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže za Kurir da očekuje od Tužilaštva da sprovede istragu.

– Pod hitno mora da se otvori istraga. Očigledno da je spaljivač knjiga, nosač ranca sa parama i prekaljeni borac protiv saobraćajnih znakova – Marko Bastać do guše u raznim vidovima kriminala. Vreme je da bude priveden poznavanju prava – kaže Glišić.

Podsetimo, Lazar Lešnjak, venčani kum Marka Bastaća i njegov doskorašnji saradnik, otkriva šokantne detalje u vezi sa predsednikom opštine Stari grad. Otkriva da je Bastać, inače predsednik gradskog odbora Đilasove stranke, uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, da mu je novac donošen u kovertama, a kada mu jednu od koverti nije doneo, Lešnjak je preživeo pakao. Bastać ga je vezao, udarao pesnicama po glavi, mučio, davio… Sve je to trajalo celu noć, čitavih 9 sati.

Izvor: Kurir.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Kalimero
01/11/2019 08:41

Da nije tužno, bilo bi smešno…
Ko priča o tim stvarima…