Povodom novonastale situacije na zatvorenim bazenima u SPC „Vojvodina“ i SC „Slana bara“, u Gradskoj kući, u prisustvu velikog broja sportista i sportskih radnika koji koriste te bazene, prisutnima su se obratili član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, direktor Vaterpolo kluba „Vojvodina“ Marko Ćuk, sekretar Plivačkog kluba „Novi Sad“ Rajka Vujić i sekretar Plivačkog kluba „Vojvodina“ Mirko Srđanov.

Na samom početku, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin je istakao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku, preduzete neophodne mere kako bi zatvoreni bazeni u navedenim sportskim centrima ponovo bili funkcionalni.

– Zdravlje Novosađana nam je na prvom mestu. Učinili smo sve kako bi bazen kako u SPC „Vojvodina“, tako i u SC „Slana bara“ ponovo bili u ispravnom stanju i kako ničije zdravlje ne bi bilo dovedeno u opasnost. Zbog toga smo kontaktirali odgovarajuće nadležne institucije i stručnjake koji se već bave rešavanjem ovog problema i za sada možemo da kažemo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva. Ipak, moramo biti svesni činjenice da raspolažemo sa starom opremom i zbog toga bi posebno naglasio da smo prvi, na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem pokrenuli pitanje rekonstrukcije celokupnog objekta SPC „Vojvodina“ i da bi taj posao trebao da počne u maju – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

On je dodao da je Grad, vodeći računa o prioritetima, omogućio odvijanje trenažnih procesa plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim bazenima u Novom Sadu , kao i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja, napominjući da je direktor JP SPC „Vojvodina“ Milan Jarić podneo ostavku.

Prema rečima generalnog direktora vaterpolo kluba „Vojvodina“ Marka Ćuka plivači i vaterpolisti koji treniraju na bazenima na Spensu i Slanoj bari dobili su obećanje od Grada da će se preuzeti sve mere kako bi se novonastali problemi otklonili u što kraćem roku. On je dodao da je Grad obezbedio prostore, odnosno bazene, na teritoriji Novog Sada kako bi se nastavilo sa redovnim trenažnim procesom.

“Na bazenima Spensa svakodnevno vaterpolo trenira i  moj mlađi sin Danilo”, izjavio je gradonačelnik Novog Sada gospodin Miloša Vučevića.

SNS: SZS je društvo lešinara


Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu podseća javnost da su hitnom reakcijom gradonačelnika Miloša Vučevića i gradske vlasti bazeni zatvoreni, sve dok se problem sa kvalitetom vode i utvrđivanjem uzroka neispravnosti ne utvrdi. Istovremeno, gradonačelnik Novog Sada naložio je da se sa vlasnicima privatnih bazena nađe rešenje kako sportisti i građani ne bi bili uskraćeni za svoje aktivnosti dok problem ne bude rešen.

            Srpska napredna stranka postavlja pitanje Savezu za Srbiju, ali i Novosađanima, da nabroje šta je to za Spens i Sportski centar na Slanoj bari uradila bivša vlast, sem što je krala na javnim nabavkama i tokom tri  mandata od 1996. do 2012. godine nije našla za shodno da se uhvati u koštac za najvećim problemom Spensa, a to je potpuna energetska neefikasnost objekta.

            Zašto se pitanje prečistača za otpadne vode nije rešavalo za vreme vlasti Demokratske stranke? Zato što im je zdravlje Novosađana bilo „poslednja rupa na svirali“. Nismo zaboravili ni zatrovanu vodu iz gradskog vodovoda. Setite se lešinari ko je tada bio na vlasti…


Konferenciji su prisustvovali predstavnici plivačkih klkubova „Indeks“, „Marlin“, „Vojvodina“, „Novi Sad“ i „Arena“ kao i predstavnici vaterpolo kluba „Vojvodina“.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Branislav
26/02/2020 12:05

Kao laik znam samo ni da posle 15 min ne mogu sa sebe oprati miris hlora sa oba zatvorena bazena,na Slanoj bari su makar kabine i toaleti cisti,na Spensu sve smrdi na mokracu,kabine,wc,hodnik….uvek su neka vrata otvorena i tako mokri se zaledimo….Na opasku za losu higijenu na Spensu su mi odgovorili da dve spremacice spremaju ceo Spens a u kancelarijama sede njih 10 koji nista ne rade.