MINISTAR MALI: Možete se osloniti na Srbiju, stabilne su nam finansije i imamo privredni rast

Foto: Ministarstvo finansija
Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali poručio je danas da se strani ulagači i poslovni ljudi širom sveta mogu osloniti na Srbiju, jer se u doba najveće ekonomske krize pokazala jakom i odgovornom, a to se reflektuje u visokim stopama privrednog rasta i stabilnim javnim finansijama.

Govoreći na Generalnoj skupštini Saveta biroa sistema zelene karte, koju organizuje Udruženje osiguravača Srbije, a na kojoj prisustvuju predstavnici osiguravača i poslovnih delegacija iz 47 zemalja sveta, Mali je poručio da je značajno to što je Beograd organizator takvog događaja, na kome se mogu razmeniti iskustva, mišljenja i ideje, u cilju unapređenja poslovanja.

– Moja poruka vama je, da osim moje velike želje da imate uspešnu 56. Skupštinu, da znate da se na Srbiju uvek možete osloniti i da se Srbija u doba ove najveće ekonomske krize pokazala jakom, čvrstom i odgovornom – poručio je Mali na skupu u hotelu Hilton.

On je rekao da je svestan da je za osiguravače tamo gde posluju bitna stabilnost zemlje i predvidljivost u poslovanju.

Mali je podsetio da je u prvom kvartalu ove godine Srbija imala stopu privrednog rasta od 4,4 procenta i da se u drugom kvartalu očekuje da ta stopa bude između 3,7 i 3,9  odsto.

– Došli ste u zemlju koja se u vreme najveće krize pokazala stabilnom. Svako obećanje koje smo dali ispunili smo. Sve svoje obaveze ispunjavamo na vreme, a pri tome su mnogo veće i jače zemlje poklekle pred krizom. Sa druge strane, Srbija je stabilna i ostvaruje najviše stope rasta ikada – rekao je Mali.

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti