Ministarka za evropska i federalna pitanja u poseti Novom Sadu

       

Ministarka za evropska i federalna pitanja i predstavnicu pokrajine Hesen u Vladi Savezne Republike Nemačke, Lucija Putrih posetila je danas, 21. marta, Pokrajinsku vladu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je važnost posete Lucije Putrih, jer daje snažan impuls uspostavljanju boljih ekonomskih i privrednih odnosa AP Vojvodine i pokrajine Hesen.

“Postoji interesovanje za povezivanje naših naučnih i kulturnih institucija, razvojnih agencija i ustanova koje se bave zaštitom životne sredine, jer saradnja u tim oblastima ima veliki potencijal”, naveo je predsednik Mirović.

Podsećajući da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 50.000 radnika, predsednik Mirović ocenio je da Vlada Srbije i Vlada Savezne Republike Nemačke imaju snažno partnerstvo, koje je, kako je naveo, neophodno održati i razvijati.

“Republika Srbija je u snažnom investicionom zamahu, imamo izražen ekonomski rast i uveren sam da će našom tešnjom saradnjom i potpisivanjem ovog Sporazuma biti stvoreni uslovi za dolazak novih investitora iz Nemačke u našu zemlju”, ocenio je predsednik Mirović.

“U AP Vojvodini vidimo veliki potencijal za saradnju u brojnim oblastima. Želimo da konkretizujemo i ojačamo saradnju naše dve pokrajine i na taj način podupremo ono što rade Vlada SR Nemačke i Vlada Republike Srbije”, izjavila je Lucija Putrih, na konferenciji za novinare u Pokrajinskoj vladi.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: