Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas polaznike 64. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane (ŠNO) Univerziteta odbrane, upoznavši ih sa nadležnostima Pokrajinske vlade u oblasti bezbednosti, zaštite i postupanja u vanrednim situacijama koje joj pripadaju po Ustavu, Zakonu i Statutu APV.

Mirović je rekao da Pokrajinska vlada, u skladu sa svojim nadležnostima, ima dobru saradnju sa Vojskom Srbije i Ministarstvom odbrane, naglasivši da se to najbolje pokazalo tokom vanrednog stanja prouzrokovanog virusom kovid 19.

Tom prilikom, predsednik je najavio izgradnju regionalnog centra za vanredne situacije, čije bi sedište, kako je planirano, trebalo da bude u Novom Sadu.

Poželevši polaznicima uspešan završetak usavršavanja, Mirović je istakao uverenje da će nova generacija oficira, koja će biti raspoređena na najodgovornije dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dati značajan doprinos unapređenju sistema odbrane naše zemlje.

U ime delegacije Škole nacionalne odbrane, predsedniku Miroviću na prijemu je zahvalio pukovnik Vangel Milkovski, načelnik Кatedre strategije ŠNO.

Generalštabno usavršavanje predstavlja treći nivo karijernog usavršavanja oficira, čiji je cilj razvoj liderskih sposobnosti za strategijsko razmišljanje i efikasno komandovanje i rukovođenje u širokom spektru nacionalnih i međunarodnih bezbednosnih izazova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments