Monodrama o Lazaru Dunđerskom u Galeriji Matice srpske

       

U Galeriji Matice srpske, u četvrtak, 28. marta, sa početkom u 19 sati održaće se predstava-monodrama o Lazaru Dunđerskom, najbogatijem i najmoćnijem Srbinu Austrougarske carevine.

Nakon predstave “Od raja do beznjenice“ koja govori o neprolaznoj ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski, a koja se igrala više od 15 puta u samoj Galeriji Matice srpske, publika će imati priliku da u istom ambijentu pogleda novo dramsko delo, od istog autora,posvećeno ovoj porodici, odnosno najvećem dobrotvoru Matice srpske i ne samo Matice – Lazaru Dunđerskom.

Monodrama osvetljava životnu i poslovnu filozofiju Lazara Dunđerskog, najtragičnije momente njegovog života, poput smrti svoje voljene kćeri Lenke, govori o odnosu Lazara Dunđerskog prema vodećim srpskim političarima, kao što je Svetozar Miletić, o odnosu prema Srbima i drugim narodima koji žive u ovoj ravnici.

U ulozi Lazara Dunđerskog je Miodrag Petrović, prvak drame Srpskog narodnog pozorišta, a režiju i scenografiju radio je Ljuboslav Majera. Tekst drame potpisuje Zoran Subotički.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: