Moskva — Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da nas je “istorija naučila lekcijom da kad u nečiju kuću uđu Rusi, teško iz nje izlaze”.

 

Ta izjava predstavlja bezobrazluk koji je potvrđen na mnogim primerima, između ostalog i na primeru Jugoslavije, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Blinken je, naime, tim rečima prokomentarisao ulazak u Kazahstan mirovnjaka ODKB koje čine predstavnici oružanih snaga Rusije, Belorusije, Jermenije, Kirgizije i Tadžikistana. Kako ističe zvanična Moskva, Blinken je ovom izjavom na veoma podmukao način prokomentarisao „apsolutno legitiman odgovor ODKB na poziv rukovodstva Kazahstana kako bi se pružila podrška u osiguravanju bezbednosti države.

 

“Ako Entoni Blinken toliko voli istoriju, nek na umu onda ima sledeće – kada u vašu kuću uđu Amerikanci, retko ko u njoj ostane živ, a da nije pre toga i opljačkan i silovan”, navodi se u saopštenju.

Ruski spoljnopolitički resor ističe da ovoj tvrdnji u prilog idu i svih 300 godina američke državnosti.

“To mogu da potvrde i svi Indijanci sa severnoameričkog kontinenta, Korejci, Vijetnamci, Iračani, Panamci, Jugosloveni, Libijci, Sirijci i svi ostali kojima se nije posrećilo da u njihovu kuću uđu ti nepozvani gosti”, zaključilo je rusko Ministastvo.

 

b92.rs/nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Darko
08/01/2022 13:41

A gde udje Rusija tu zavlada beda cemer i jad. U zemljama kojima je usla Rusija kao sto je Poljska, Česka, Madjarska nisu znali do pre dvadest godina ni sta je cokolda, ni vegeta a nama uvaljujete skupe kreite i dobili ste nis dzabe gde se sada izivljavate na ljudima koji tamo rade tako da gospodo gladni Rusi nije istina da Bas vecinsko Srpsko stanovnistvo voli.

Kontrolni bot
08/01/2022 14:07
Reply to  Darko

Ime je ok ali preporučujem poboljšanje gramatike i usavršavanja pisma, jer se vidi da je pisao neko ko je iz “amerike”.

Solomon
08/01/2022 21:49
Reply to  Darko

Suvišno bi bilo da neupućenom i glupom treba objašnjavati oko Sber banke i Nis Petrola koji drže rusi a naši nas pljačkaju.