Multimedijalno veče indijske kulture sa Monikom Maširević održaće se u subotu, 20. jula sa početkom u 21 čas u Dunavskoj biblioteci – Biblioteci na Štrandu.

Programom je obuhvaćeno:

  • Predstavljanje knjige “Preživeću – avanture s hodočašća u Indiji” autorke Monike Maširević
  • Putopisno-dokumentarno predavanje “Vodič kroz hodočašće u Indiji”
  • Izložba fotografija
  • Prodajna izložba dekorativnih predmeta iz Ateljea “Maširević”

Ulaz je slobodan.

Putopisno-dokumentarno predavanje “Vodič kroz hodočašće u Indiji”

Na hodočašće dugo 9000 km unutar Indije, autorka se otisnula nošena višegodišnjom željom da hodočasti i poseti mnoga sveta mesta značajna za pripadnike različitih religija indijskog potkontinenta. Кao glavni motiv svog putovanja, Monika ističe lično duhovno uzrastanje, putovanje do istine, duhovnog otkrića i dosezanje božanske blizine. Sve što je doživela i preživela na ovom putu, putujući peške, vozom i rikšom, doprinelo je da je promeni kao ličnost, jer, putnik nije isti na početku i na završetku svog putovanja.
Publika će uz mnoštvo slajdova imati priliku da “proputuje“ Indijom upoznajući se sa hramovima i mestima kao što su Rišikeš, Haridvar, Varanasi, Puškar, Džajpur, Vrindavan, Hampi… Osnovnu motivaciju hodočasničke pobožnosti i odlaska u sveta mesta, Monika će pojasniti kroz pojmove kao što su: hodočasnik, hodočastiti, hodočasnička molitva, verovanje u natprirodne moći pojedinih mesta.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments