Najveća nacionalna muzejska manifestacija “Muzeji za 10”, koja će biti održana u 46 gradova na 120 lokacija, od 13. do 19. maja.

Tom prilikom prisutnima su se obratili Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, direktor Muzeja Vojvodine dr Drago Njagovan, upravnica Spomen zbirke Pavla Beljanskog mr Milana Кvas i upravnica Galerije Matice srpske dr Tijana Palkovljević Bugarski.

Prema rečima upravnice Galerije Matice srpske dr Tijane Palkovljević-Bugarski ideja manifestacije je da se prikaže bogatstvo muzeja u Srbiji i da se skrene pažnja javnosti na to koliko su muzeji važan segment razvoja društva.

Besplatni programi obuhvatiće niz izložbi i pratećih aktivnosti u vidu prezentacija, radionica, javnih razgovora, koncerata, projekcija i drugih sadržaja. U Novom Sadu, programi će biti realizovani u Muzeju Vojvodine, Spomen zbirci Pavla Beljanskog, Galeriji Matice srpske, Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Muzeju Grada Novog Sada, Galeriji likovne

Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments