Foto: nsuzivo.rs/Nikola Bilić

Gradska uprava za inspekcijske poslove Novog Sada, počela je od 4. februara 2021. godine da vrši kontrole ostavljanja putničkih motornih vozila i vozila taksi prevoza na autobuskim stajalištima na teritoriji Grada Novog Sada.

U zajedničkoj saradnji Sektora inspekcije za saobraćaj i puteve, Odeljenja saobraćajne policije, Komunalne milicije i JKP ”Parking servis” primenjeni su propisi koji se nalaze u Odluci o taksi prevozu putnika na teritoriji Grada Novog Sada i Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, a svako iz svojih nadležnosti.

Foto: nsuzivo.rs/Nikola Bilić

Kontrole su obavljene na nekoliko lokacija u gradu koje su planski predviđene na osnovu dobijenih prijava, kao i samostalnim uočavanjem inspektora prilikom obavljanja terenskog inspekcijskog nadzora. Te lokacije su autobuska stajališta u Uspenskoj ulici, Futoškoj ulici, na Bulevaru oslobođenja, Bulevaru Jaše Tomića i Bulevaru Patrijarha Pavla.

Plan se odvijao tako što se službenim vozilima dolazilo na navedene lokacije, a vozila koja su tu bila su kontrolisana i na licu mesta su ispisivani prekršajni nalozi. Tokom kontrola zatečeno je šest vozila u prekršaju, od toga dva taksi vozila koja su koristila autobusko stajalište za obavljanje taksi prevoza i četiri vozila koja su koristila fizička lica.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sonja
08/02/2021 15:40

Kontolišite i kaznite automobile koje se parkiraju na trotoarima. Na primer u Skelićevu ulicu svratite kod restorana. Blokirali prvo baštom a često po 3 auta parkirana na trotoaru sa leve strane a zubar blokira sa desne. Pešak nigde ne kože proći + ulica izgleda kao da je sanirana fanve 1910 godine. Sramota za centar NS.

Last edited 4 meseci ranije by Sonja
Dejan
09/02/2021 10:47
Reply to  Sonja

Slikaš i pošalješ parking servisu direktno. Ili prijaviš

Mrki
08/02/2021 19:09

Zašto ne kontrolišu taxi stajalište kod sajma!!!! Ne može taksi vozilo da se parkira, neko stoje u Branka Bajića, a samim tim za nas obične vozače nema parkinga ispred svojih zgrada!!! Ajde akciju nedelju dana , pa u “dolini gladnih” neće biti ni jedan parkiran na taxi stajalište, koje, koliko sam shvatio taksisti plaćaju!!!

Detelinarac
08/02/2021 22:05

Nova Detelinara je raj za kaznjavanje vozaca! Peodjite samo od 14h do 19h kroz I.Bircanina u potezu od Hadzi Ruminove do Janka Veselinovica, ispred objekta za prodaju cveca je NENORMALNO ponasanje, po ceo dan se trubi, blokiran bude saobracaj bar 2 puta dnevno…pa nema smisla vise.