Povodom godišnjice rođenja Miroslava Mike Antića, a u okviru manifestacije „Antićevi dani“ položeni su venci na grob Mike Antića na Gradskom groblju, a zatim i na bistu pesnika u Dunavskom parku. Vence su zajedno položili učenici novosadskih škola i delegacija Grada Novog Sada.

Mika Antić: Mornar, režiser, novinar i pesnik (VIDEO)

U ime Grada, vence su položili član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predsednik Saveta za kulturu Grada Novog Sada Đula Kiš i pomoćnik direktora Kulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković položili su vence na grob.

”I ovim činom skrećemo pažnju na velikog pisca koji je svojim delima zadužio naš grad. Veoma je važno da slavimo njegovo ime i da mlade generacije upoznamo sa njegovim širokim i raznolikim opusom. Miroslav Antić je bio multimedijalni umetnik, književnik, slikar, novinar i filmski stvaralac. Jedan je od najznačajnijih Novosađana koji su doprineli da Novi Sad bude nadaleko poznat kao grad kulture ”, izjavio je Dalibor Rožić.

Zajedno sa delegacijom Grada, vence na bistu Miroslava Antića položili su učenik Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ Luka Stanković i učenica OŠ „Đura Daničić“ Jovana Kecman. Venac su položili i učenici privatne OŠ „Mika Antić“, Doroteja Versajko i Sergej Zeljković koji su, kao i učenici OŠ „Miroslav Antić“ iz Futoga, Ana Andrić i Ana Milenković recitovali stihove Mikinih pesama.

Manifestacija „Antićevi dani“ svečano je otvorena 12. marta i održava se na više lokacija u Novom Sadu. U dvorcu „Eđšeg“ biće otvorena izložba dečijih radova sa konkursa „Stvarajmo jedan novi svet“, a poslednji dan, 16. mart biće obeležen uručenjem nagrade „Miroslav Antić“ Nenadu Šaponji za zbirku pesama „Izgledam, dakle nisam“, koju je objavila izdavačka kuća „Prometej“.

 

 

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments