Na dobrovoljno služenje VOJNOG ROKA ispraćeno 26 kandidata, ovog puta TRI DEVOJKE (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Centar Ministarstva odbrane Novi Sada priredio je svečani ispraćaj 26 kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručnio osposobljavanje za rezervne oficire

Foto: nsuzivo.rs

Na svečanom prijemu prisustvovao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i poželeo im da u narednih šest meseci steknu što više znanja i iskustva koja će im značiti bilo da se opredele za poziv profesionalnog vojnika ili da obavljaju druge civilne poslove.

– Grad Novi Sad prepoznaje značaj vojske Republike Srbije i da nas vanredne situacije, elementarne nepogode uvek opomenu na to da vojska nije samo oružana sila koja deluje u slučaju rata – istakao je Crnobarac.

Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad potpukovnik Dragan Dimoski naglasio da odlaskom na služenje vojnog roka momci i devojke pokazuju da nastavljaju tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova i tradiciju naroda koji su živeli na ovim prostorima.

– Danas smo na odsluženje vojnog roka uputili 26 kandidata od čega 21 na dobrovoljno služenje roka sa oružjemi pet na vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire. Uspeli smo da održimo kontinuitet u broju kandidata koje upućujemo na odsluženje vojnog roka u septembarskom roku – rekao je Dimoski i dodao da u ovom roku upućuju tri devojke na služenje vojnog roka.

Foto: nsuzivo.rs

Kandidatkinja Kristina Mašić naglašava da je dete oficira i da već radi u službi Vojske Srbije kao civilno lice.

– Ambicije su mi da se aktiviram kao rezervni oficir i da doprinesem razvoju. Nakon završenog vojnog roka očekujem zaposlenje i dalje napredivanje – rekla je Mašić.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
31.08.2023 16:05

Boze dragi sta cemo sa tolikom vojskom, sa podrucja Novog Sada 26 prijavljenih? 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Rile
01.09.2023 07:53

Nažalost, više zvanica na prijemu nego kandidata. 26 vojnika na 300 000 stanovnika? Malo,jako malo,poražavajuće! Izgleda da je lepše blejati po ulicama i trgovima do zore ispijajući pivo ili igrati igrice od suočavanja sa realnim životom. Dok se ne uvede pravilo da prioritet u svemu ( raspodeli studentskih domova,pružanju usluga,zapošljavanju u državne službe i javna preduzeća) ne budu imali kandidati koji su odslužili vojni rok, biće ovako slab odziv.

Gost
SNS Uzivo
01.09.2023 10:52

Kad se vojska na Kosovo vrati, njih 26… 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti