Foto: TheHill

Danas u hali 1 Novosadskog sajma počinje imunizacija ruskom “Sputnjik Ve” vakcinom, a očekuje se spisak od oko 1.000 Novosađana.

– Danas ćemo vakcinisati samo građane koji su preko e – Uprave izrazili interesovanje za rusku vakcinu, a neće biti vakcinacije kineskom “Sinofarm” i “Fajzer” vakcinom, rekao je Vukas za Dnevnik, dodajući da su mobilne ekipe do sada vakcinisale i oko 80 sugrađana koji nisu u mogućnosti da dođu do punkta za vakcinaciju na Novosadskom sajmu.

Kako kaže, danas će se nastaviti i revakcinacija zaposlenih Doma zdravlja “Novi Sad” u objektu “Jovan Jovanović Zmaj”.

Od utorka, 9. februara počinje revakcinacija građana koji su vakcinu protiv korona virusa primili prvog dana masovne imunizacije, 19. januara.

Novosađani koji žele da prime vakcinu protiv koronavirusa i izraze interesovanje za nekog određenog proizvođača, mogu to da učine putem e – Uprave ili pozivom na broj 0800/222-334.

U Srbiji je do sada protiv korona virusa vakcinisano više od pola miliona osoba, tačno 513.652, a naša zemlje je i dalje druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

U Novom Sadu u protekla 24 časa korona virus potvrđen je kod još 83 osobe, što je ujedno i najveći broj obolelih na teritoriji Vojvodine. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 362 nova slučaja.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments